CP3 by Basketball Totaal

Review Beker & Preview Ronde 5

 

Er viel weer veel te genieten en ondanks dat het alweer 2 weken geleden is staat het een en ander mij nog vers op het netvlies. Zo zag ik in Katwijk de grote favoriet Grasshoppers verrassend onderuitgaan tegen Rotterdam. De ploeg van coach van de Bilt had zich voor deze gelegenheid versterkt met Noor Driessen en Marieke van Schie en de verwachting was dan ook dat deze twee meiden de kar wel even zouden trekken. Niets bleek minder waar. Marieke werd al snel buitenspel gezet door een aantal onnodige persoonlijke fouten, die ik zelf soms nogal makkelijk gegeven vond. Echter heb je daar als speelster geen invloed op, het feit dat je in de situatie terecht komt wel….

Verder zag ik een uitstekend spelende Rotterdamse formatie, die duidelijk wel geleerd had van de week ervoor. Het gameplan klopte beter en eerlijkheid gebied te zeggen dat ik daar in de hal het plan van Grasshoppers maar lastig kon ontdekken. Evelien Lutje-Schipholt speelde een sterke game aan de kant van de Rotterdammers, die met de inside-game een plaag waren voor de defensie van de Grasshoppers.

Misschien toch wat naïef de wedstrijd ingegaan door de thuisploeg die de deksel gigantisch op de neus kreeg. Een competitiewedstrijd verliezen kan altijd en hoeft nog niet te betekenen dat het niet succesvol zal zijn aan het einde. De bekerprolongatie van de Grasshoppers kan echter de ijskast in en mag in de volgende jaargang weer eens uit het vriesvak worden gekrabd.

 

De volgende dag ging ik vol goede moed naar Eindhoven. Daar zag ik mijn vriend Bas Hendriks ook op de tribune zitten en uiteraard was ook coach Kieftenbeld weer van de partij. Weet er trouwens iemand wat er met zijn keurige pak is gebeurd? De beste man staat inmiddels in een spalding trainingspak langs de lijn en het leek mij gezien mijn verborgen identiteit niet verstandig hem te vragen waarom dit dan zo is. Echter was de coach luid en duidelijk aanwezig en zeer ontevreden in de eerste helft.

Almonte speelde een fantastische eerste helft en liet de Jolly Jumpers alle hoeken van het veld zien. Extra passes vlogen de arme Twentse meiden om de oren en het netje werd werkelijk kapotgeschoten door de ontketende Eindhovense ploeg.

Zo’n 2 minuten voor rust was het blijkbaar genoeg voor coach Kieftenbeld… Met een achterstand van maar liefst 24 punten was het kookpunt bereikt en werd het doodstil in de zaal. Behalve bij de bank van de Jumpers waar de meiden te maken kregen met een ongekende explosie van woede door de coach. Zeker anderhalve minuut lang bleef het muisstil in de hal die zichtbaar onder de indruk was van deze ontploffing. Dat resulteerde in een 6-0 run, waardoor met 18 punten achterstand de kleedkamer werd gezocht. Wat daar allemaal gezegd is blijft gissen, maar de tweede helft haalde het de flow bij Almonte er flink uit. Dit resulteerde nog niet direct in een run maar de wedstrijd ging in ieder geval weer gelijk op. Ongeveer 3 minuten voor tijd was de achterstand nog steeds 12 punten en werden de eerste meters bier al getapt in de kantine. Echter was dat het moment dat Jolly Jumpers het genoeg vond. Met een 12-0 run kwam het compleet terug in de wedstrijd en het was aan zichzelf te wijten dat er nog een verlenging nodig was. In de laatste 30 seconden ging er maar 1 van de 4 vrije worpen in en zo werd er verlengt met 64-64 op de borden. In die verlenging was Jumpers heer en meester en lieten Noelle Droste en Birte Steggink even zien dat ze buitencategorie zijn in deze competitie. Zo liep op een ogenschijnlijk gebroken arm/pols van pointguard Anke Waayer de wedstrijd toch nog goed af voor de bezoeksters.

Complimenten aan Almonte, dat er een geweldige wedstrijd van maakten en een heerlijke eerste helft speelden. Een team om rekening mee te blijven houden.

 

Weinig verrassend waren de uitslagen bij Den Helder en CTO. CTO won met 68 punten verschil van de onder18 uit Hoofddorp en Den Helder was te sterk voor de koplopers uit diezelfde u18 competitie, in Bemmel verloren de Batouwse meiden met 12 punten. Daar loopt duidelijk potentie in die ploeg, wellicht volgend jaar ook in de onder20 eredivisie te bewonderen?!

 

Preview speelronde 5

HSV Haren vs Almonte                                                                                                                              Haren

Op een ongewone vrijdagavond mag Almonte helemaal naar Haren rijden voor de 2 winstpunten van dit weekend. Gaat dat dan zo makkelijk? Daar twijfel ik toch wel een beetje over. Almonte heeft zich sterk ontwikkeld en in de competitie nog geen wedstrijd verloren. Echter, na een lange rit op vrijdagavond gaat het zeker niet vanzelf. Tel daarbij de zone die Haren zal gaan spelen en je moet nog maar afwachten wat er gebeurt. Haren ontwikkelt zich natuurlijk ook gewoon en zal beter beslagen ten ijs komen naarmate de weken vorderen. Ik verwacht een stugge thuisploeg die verdedigend het onder controle houd maar aanvallend nog tekortkomt. Dus een low scoring game met Almonte als terechte winnaar….

Almonte +15

 

BV Hoofddorp vs Jolly Jumpers                                                                                                                             Hoofddorp

Leuk potje op zaterdag in Hoofddorp. De altijd prima spelende thuisploeg ontvangt een in vorm rakend Jolly Jumpers. De Jumpers zullen flink zijn geschrokken van het eigen niveau in de eerste helft van de wedstrijd tegen Almonte, als mede van de uitbarsting van de coach. Diezelfde coach zal hameren op een solide start, goed verzorgd basketball en dwingend spel. Als de ploeg dat goed oppakt zal het hier waarschijnlijk als winnaar van het veld stappen. Echter is het nooooooit makkelijk in Hoofddorp en heeft coach Guldemeester zijn zaken te goed voor elkaar om uit te gaan van een easy win. Blijft lang spannend maar Jumpers trekt toch aan het langste eind….

Jolly Jumpers +7

 

Rotterdam Basketball vs Landslake Lions                                                                                          Rotterdam

Ik ben benieuwd wie er te laat is aanstaande zondag. Als dat de thuisploeg is kan Lions met een goede start de wedstrijd nog flink spannend maken. Wanneer beide ploegen bij de les zijn denk ik dat de bezoeksters het te lastig zullen hebben met het fysieke overwicht aan de overkant. Zal mij benieuwen of Rotterdam om kan gaan met de nieuwe status want na de overwinning in de beker in en tegen Katwijk zullen de verwachtingen toch wat hoger zijn gespannen. Deze wedstrijd gaan ze die waarmaken…

Rotterdam Basketball +16

 

CTO Amsterdam vs Dozy BV Den Helder                                                                                           Amsterdam

In de bekerwedstrijd was het weer ouderwets genieten geblazen van de Amsterdamse talentenformatie. Onder leiding van de teruggekeerde Evi Dekker was de ploeg weer lekker op dreef en vielen de schoten als rijpe appelen. Echter was dit maar tegen een onder18 ploeg en moeten we niet direct wonderen verwachten in Amsterdam. Wisselvallig is eigenlijk de beste omschrijving voor de ploeg van Volmer en van Kampen, ach dat hoort bij een jonge ploeg. Tegenstander Den Helder oogt een stuk stabieler dit seizoen en haalt prima resultaten. Een knappe inhaalactie thuis tegen Lions, een nog knappere win in Tubbergen en nipt verlies tegen Almonte wat weer werd opgevolgd door een klinkende overwinning in Haren. Geen vuiltje aan de lucht voor van Rootselaar en zijn ploeg, waar de rek nog niet uit is. 2 ploegen met dezelfde speelwijze, daarin is CTO toch net wat vaardiger. Al is het maar net…..

CTO Amsterdam +4

 

Grasshoppers heeft nog een week extra om te balen van het bekerverlies en volgens mij weten ze bij Binnenland al niet eens meer wat competitie spelen is. Toch blijft het vreemd dat die ploeg al zo vaak vrij is geweest…

 

Fijn weekend!

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.