CP3 by Basketball Totaal

Revanche SPM Shoeters tegen Donar

Vorige week won Donar de nationale beker ten koste van SPM Shoeters. Vandaag stonden de twee kemphanen weer tegenover elkaar in de Maaspoort. Na een spannende wedstrijd bleven de punten nu wel bij SPM Shoeters 84-79.

Dat de twee ploegen aan elkaar gewaagd zijn is duidelijk en mochten de twee teams elkaar in de play-offs treffen dan zal het een heerlijke serie worden.

Maar dat zal dan in de halve of finaleserie moeten gebeuren. SPM Shoeters staat door de overwinning al in de halve finale. Donar moet dat doen door in de kwartfinale Rotterdam of Aris te verslaan.

SPM Shoeters kan komende zaterdag in een rechtstreeks duel tegen ZZ Leiden definitief de eerste plaats en het thuisvoordeel pakken. En dat thuisvoordeel zal doorslaggevend kunnen zijn.

Vorige week won Donar nog met 78-70 de beker en had Den Bosch ook een flinke zeperd tegen Zwolle in eigen huis (70-92).

En dat de ploeg niet in vorm was, dat liet Den Bosch ook de eerste periode zien. Via 3-16 en 8-21 leek de ploeg stuurloos. Maar Brandon Curry was aanvallend niet te stoppen door de Groningse verdediging. Curry eindigde op 32 punten en bracht zijn team terug in de wedstrijd. Bij rust stond de thuisploeg zelfs voor 31-30.

De tweede helft was ontzettend spannend en er werd uitstekend gespeeld. Toch leek Donar de sterkste met Lance Jeter aan het kanon. Jeter schoot met scherp en zorgde voor een 57-65 voorsprong. Echter SPM Shoeters toonde eindelijk veerkracht en kwam langszij vlak voor tijd 71-71.

In de verlenging was het dan toch Den Bosch, die aan het langste eind trok. Ook Denson speelde aanvallend prima en eindigde op 19 punten. Maar het was Curry die de laatste punten op het bord neerzette. Het werd 84-79 in de Maaspoort.

Cunningham scoorde nog 16 punten voor Donar.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.