CP3 by Basketball Totaal

Rent A Professional U20 Verslaat Hoofdklasser Wyba

Bemmel – De U20 ploeg van Rent A Professional heeft dit weekend wederom laten zien in een jaar tijd flink gegroeid te zijn. Werd vorige zomer in de voorbereiding nog steevast verloren van Hoofdklassers, dit jaar verslaat het jonge Bemmelse team ze stuk voor stuk. Vorige week nog Trajanum, dit weekend het Wijchense Wyba, 61-49. Het U20 team van Rent A Professional speelde een prima eerste helft, maar wist die lijn niet te continueren in de twee helft. Wyba gaf echter niet de verwachtte tegenstand, waardoor de Bemmelse talentenploeg eenvoudig wist te winnen.

Was Fenne van der Wielen er vorige week tegen Trajanum nog niet bij, deze week was ze weer present. Charlotte van Kleef genoot nog wel van de verplichtte rust, maar moedigde haar team wel aan vanaf de bank. Marleen Peek ontbrak vanwege een fikse hersenschudding. Nienke Kathmann ontbrak nu zij voor het tweede damesteam van Batouwe heeft gekozen.

Megan Beunk won de sprongbal, waarna Denise Peters na een fout via vrije worpen de score opende. Niettemin was het begin onrustig. Het U20-team was duidelijk beter, maar wist de bal niet door het netje te krijgen. Na vijf minuten spelen was de stand nog slechts 5-4 in het voordeel van de Bemmelse ploeg. Een sterke 1,5 minuut zorgden voor een eerste gaatje: een driepunter van Anne van Vlijmen en wederom een score van de in het eerste kwart goed spelende Denise Peters. Een drive van Fenne van der Wielen en twee rake vrije worpen van Wenneke Meijers betekenden een 10-puntsvoorsprong, 14-4. De rest van het kwart werd weer gelijkopgaand uitgespeeld, waarbij met een score van Anouk Heijnens voor Rent A Professional het eerste kwart werd afgesloten, 21-14.

In het tweede kwart opende diezelfde Anouk Heijnens de score, gevolgd door een driepunter van Laura Westerik. De jonge U20-aanwinst Katoo Koenen pakte vervolgens een prima rebound en scoorde haar eerste punten deze wedstrijd, 28-14. Een Wijchense time-out bracht Wyba weer een beetje terug in de wedstrijd. De ploeg van het coachduo Williams en Williams kwam terug tot 28-19. Dichterbij liet de Bemmelse ploeg de Hoofdklasser echter niet komen. Wenneke Meijers doorbrak met een schotje de reeks van Wyba, 30-19. Een score van Megan Beunk na een rebound van een eigen misser, betekende 35-19. De rust werd ingegaan met een 40-22 voorsprong.

In de tweede helft leek het jonge Bemmelse team het wel voor gezien te houden. Waren er in de eerste helft een aantal leuke combinaties en wist vrijwel elke speelsters ook te scoren, in de tweede helft was het onrustig, rommelig en wisten vrijwel alleen Fenne van der Wielen (9) en Laura Westerik (8) te scoren. Mieke Vernede beëindigde de tweede helft met twee rake vrije worpen. U20 Rent A Professional won de wedstrijd weliswaar met 61-49, maar verloor de tweede helft met 21-27 mede door heel veel balverlies.

Volgende week staat er een tegenstander van een ander kaliber op het programma. Op zaterdag 14 september wordt om 16.00 uur in sporthal De Bongerd in Bemmel, het Groene Uilen uit Groningen getroffen. Deze ploeg debuteert komend seizoen in de vrouwen eredivisie.

Scores: Laura Westerik 16, Fenne van der Wielen 15, Anne van Vlijmen 8, Anouk Heijnens 7, Megan Beunk 4, Wenneke Meijers 4, Denise Peters 3, Katoo Koenen 2, Mieke Vernede 2

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.