CP3 by Basketball Totaal

Remy de Wit nieuwe bondscoach

Het gerucht ging al vele malen en het was wellicht de meest voor de liggende keuze, maar het is nu werkelijkheid geworden. De Nederlandse Basketball Bond (NBB) heeft Remy de Wit aangesteld als nieuwe als bondscoach van het Nederlands vrouwenteam, de Orange Angels. De aanstelling loopt tot en met het Europees Kampioenschap 2017.

Na het niet verlengen van het contract van de vorige bondscoach is ervoor gekozen de vacature in eerste instantie intern uit te zetten. Na een aantal gesprekken met Remy de Wit zijn directie en bestuur van de NBB tot de unanieme conclusie gekomen dat hij de geschikte kandidaat is voor het bondscoachschap.

Esther Wender, technisch directeur NBB: “Remy de Wit heeft een enorme passie en drive om het Nederlands vrouwenbasketball op een hoger niveau te brengen. Het is zijn taak om de ideale prestatiecultuur neer te zetten die het mogelijk maakt om met ons Nederlandse vrouwenteam aansluiting te vinden bij de Europese subtop. Remy is verantwoordelijk voor het vertalen van alle kennis, expertise en professionaliteit vanuit het CTO-programma naar het seniorenprogramma.”

De nieuwe bondscoach Remy de Wit: “Het senioren bondscoachschap is in mijn beleving de hoogste eer die je kunt krijgen als trainer/coach. Ik voel me dan ook vereerd deze uitdaging aan te mogen gaan. Het verder opbouwen van het vrouwenprogramma en daarnaast nog meer toegroeien naar een cultuur waarin we presteren, is een belangrijk doel voor me. Ik wil successen behalen met het vrouwenteam en het product Nederlands vrouwenbasketball wereldwijd verbeteren.”

remy de wit

De 40-jarige De Wit is sinds 2009 hoofdcoach van het CTO Amsterdam Vrouwenbasketball-programma. Met succes heeft hij dit opleidingsinstituut uit weten te bouwen tot he—t talentontwikkelingscentrum voor onze beste jonge basketbalsters. Dat heeft  onder andere geleid tot uitstekende resultaten op de diverse jeugd EK’s, waaronder twee vierde plaatsen met de VU18-ploeg (onder 18) in 2012 en 2013. Voordat hij aan de slag ging bij het CTO was De Wit, die afkomstig is uit het onderwijs, o.a. hoofdcoach van de mannen eredivisieclub Den Helder Seals.

Aankomende zomer zal Remy de Wit de Nederlandse VU19-ploeg coachen bij het WK in Rusland. Naast zijn benoeming tot bondscoach van het seniorenteam blijft  hij zijn eindverantwoordelijk voor het CTO-programma in Amsterdam.

De Wit zal zijn officiële debuut  als bondscoach maken tijdens de EK-kwalificatiewedstrijden, waarvan, volgens het nieuwe competitieformat van FIBA Europe, de eerste twee in november 2015 zullen worden gespeeld. De twee andere momenten vinden plaats in februari 2016 en november 2016.

Bron: NBB

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.