CP3 by Basketball Totaal

Remy de Wit: Eurocup goede leerschool

Kuijt spierballen blizzards‘Een hele goede leerschool en absoluut voor herhaling vatbaar’. Zo omschrijft bondscoach Remy de Wit het eerste Europese optreden van de Orange Blizzards. Het lukte de Blizzards woensdagavond niet om de groepsfase van de EuroCup Women af te sluiten met een overwinning. De in het Europese clubbasketball debuterende Nederlandse ploeg was in Zwolle wederom niet opgewassen tegen Valosun KP Brno. Het werd 59-81 voor de Tsjechische ploeg na een 28-37 ruststand. In de groep G gaan het Hongaarse Miskolc en het Italiaanse Napoli door naar de laatste zestien.

In de honderdste Europese wedstrijd van een Nederlandse club konden de Blizzards de tegenstander het eerste kwart (16-17) nog bijbenen, daarna bouwde Brno de voorsprong uit naar 41-64 aan het einde van het derde kwart. De thuisploeg, bestaande uit in de Vrouwen Basketball League spelende internationals die zo meer internationale ervaring kunnen opdoen, mocht nog wel het laatste kwart met 18-17 winnen, maar bleef wel met lege handen achter. Tanya Bröring was met 16 punten topscorer bij de Blizzards, gevolgd door Zerra Butter met 13 (inclusief 3 uit 6 driepunters). Brno hield het team van Remy de Wit op een schotpercentage van 31,8.

Volgens Remy de Wit hebben de Blizzards voooruitgang geboekt in de zes duels die in de groepsfase van de EuroCup werden gespeeld, als was dat in het laatste duel niet terug te zien. De Wit: “Dat was absoluut onze slechtste wedstrijd. Maar je merkt dat ze het oppikken en leren van hun fouten. De druk die de tegenstander je oplegt is in dit soort wedstrijden veel groter dan ze gewend zijn. Je krijgt veel minder tijd. Ik ben blij dat de NBB en de clubs in de Vrouwen Basketball League ons deze kans hebben gegeven en ik hoop dat we komend seizoen ook weer mee kunnen doen, want dit is zo belangrijk voor de ontwikkeling van onze internationals. Ik ben echt blij met de positieve opstelling van de clubs, want die hebben een aantal van hun speelsters toch vaak moeten missen in de aanloop naar hun competitieduels, maar ik denk dat ze er betere basketbalsters voor terug krijgen. Al met een zeer goede ervaring en een belangrijke stap voor het Nederlandse vrouwenbasketball.”

bron: basketball.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.