CP3 by Basketball Totaal

Remy de Wit debuteert met winst

De Orange Angels speelden zaterdag voor het eerst een wedstrijd onder de nieuwe bondscoach Remy de Wit en zijn staf. Tegenstander was Loon Lions uit de Vrouwen Basketball League. Het oefendeul werd uiteindelijk ruim gewonnen door de Angels: 82-45.

Nederland  begon erg goed, met heel veel energie, en dat zorgde voor veel scores en veel turnovers bij Loon Lions. Al met al een sterk eerste kwart, dat leidde tot een 33-9 voorsprong.

In het tweede kwart liep de aanval van de Orange Angels moeizamer dan in het eerste kwart. Loon Lions slaagde erin een run te pakken en daardoor de schade een beetje te beperken. Ruststand: 44-23.

Na de rust startten de Orange Angels slordig en maakten onnodig veel fouten. Na een time-out van De Wit werd de draad weer opgepakt, met opnieuw veel snelheid, wat resulteerde in veel en makkelijke scores. Na drie kwarten was het verschil al opgelopen tot 28 punten: 58-30.

De intensiteit in de full court defense in het vierde kwart was succesvol en  dat zorgde ervoor dat de Orange Angels uiteindelijk met 82-45 wonnen.

Bondscoach Remy de Wit toonde zich tevreden na de wedstrijd: “Al met al een goede eerste wedstrijd, die genoeg heeft laten zien waar we de aankomende periode op verder kunnen bouwen, zowel als team als voor elk individu.”

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.