CP3 by Basketball Totaal

Reggie Johnson nieuwe center SPM Shoeters

SPM Shoeters heeft een nieuwe big guy aangetrokken. Het is de 24 jarige Reggie Johnson. Johnson is 2.08 m. schoon aan de haak en is volgens insiders een beest onder de basket.

Johnson speelde afgelopen seizoen in de opleidingsdivisie van de NBA voor de Delaware 87’ers. Daarvoor kwam hij uit voor het college van het hoog aangeschreven Miami.

‘Big Reg’ heeft voor Den Bosch gekozen omdat hij zijn professionele carrière in Europa een vervolg wil geven. Het feit dat SPM Shoeters Europees basketbal speelt en een professionele organisatie heeft, hebben voor hem de doorslag gegeven.

Coach Sam Jones is opgetogen over de komst van Johnson. “Hij heeft de hele voorbereiding gemist dus het gaat even tijd kosten, maar zijn kwaliteiten vergoeden heel veel.”

Bij de ‘Hurricanes’ was Johnson in zijn laatste jaar gemiddeld goed voor 21 minuten, 7 punten en 7 rebounds. Miami werd dat jaar kampioen van haar divisie voor het vermaarde North Carolina en Duke. De ploeg kwam tot de Sweet Sixteen van het NCAA toernooi.

SPM Shoeters wil dit seizoen de zestiende titel in de clubgeschiedenis veroveren en Europees overwinteren. Het Eurochallenge toernooi begint op 4 november thuis tegen de Italiaanse topploeg Enel Basket Brindisi.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.