CP3 by Basketball Totaal

Regen geen spelbreker in Woudrichem

http://www.basketball.nl – De Streetball Masters Tour 2014 had in Woudrichem vanwege de vele regenbuien zomaar in het water kunnen vallen. Maar dankzij de enorme inzet van een grote groep fanatieke vrijwilligers werd het evenement op tijd en vakkundig op het droge getrokken. “We zijn ze veel dank verschuldigd”, aldus organisator Robert van Dijk.

Robert van Dijk, voorzitter van BC Waldric, kon tegen halfnegen ’s avonds opgelucht aan het eerste biertje met de andere vrijwilligers. Niet minder dan drie regenbuien hadden in Woudrichem bijna roet in het smakelijke eten van de Streetball Masters Tour 2014 gegooid. “Dankzij onze vrijwilligers hebben we het hele programma van 250 wedstrijden met slechts een uurtje vertraging kunnen afwerken.”

In het Brabantse vestingstadje zijn ze trots op hun voorronde van het Open NK 3×3 Basketball. Organisator Van Dijk: “Ondanks de slechte vooruitzichten op de buienradar zijn van de 87 teams er maar liefst 86 komen opdagen. Ze komen hier graag. Sinds we dit evenement zijn gaan organiseren hadden we nog geen regen gehad, dus statistisch gezien kom je een keer aan de beurt. Nu hadden we tot drie keer toe een flinke bui, waardoor we allerlei noodgrepen moesten doen.”

Maar het doemscenario werd door de Woudrichemse vrijwilligers vakkundig en met liefde uitgevoerd. Een geoliede machine stroopte de mouwen op en ging aan de slag. “Buiten was het dweilen met de kraan open, we moesten naar binnen”, gaat Van Dijk verder. “Gelukkig konden we gelijk door – we waren hierop voorbereid. Na een wat rommelig begin verliep het algauw vlekkeloos. Er zijn wedstrijden ingekort, omdat we binnen maar vier velden hadden, maar we hebben alles af kunnen maken.”

Buiten moesten de centre-courts meerdere keren gedweild worden. Van Dijk: “Regen trekt een zware wissel op je organisatie. Maar we zijn met een grote groep van zestig goede mensen. Iedereen heeft hard gewerkt en is tot het einde gebleven. Op tijd klaar voor een gezellig biertje én het voetbal. Alleen maar complimenten voor onze vrijwilligers. Voor wat consumptiebonnen en een lunchpakket staan ze de hele dag voor iedereen klaar.”

Ondanks het slechte weer toch grote tevredenheid in Woudrichem. “Het was weer druk, met nog meer teams dan voorgaande jaren. We hopen er volgend jaar weer bij te zijn, al moeten we dan, vanwege de FIBA-regels wellicht wat stoepranden verwijderen om meer ruimte voor de velden te hebben. Zaterdag zijn de burgemeester en een wethouder komen kijken. We hopen straks op hun medewerking. De Streetball Masters is tenslotte een groot evenement voor Woudrichem”, besluit Robert van Dijk.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.