CP3 by Basketball Totaal

Regelmatige zege voor SPM Shoeters in Kingsdome

SPM Shoeters Den Bosch heeft de slotwedstrijd van de reguliere competitie afgetekend gewonnen van Den Helder Kings. In de Kingsdome in  Den Helder werden de Kings met 73-87 verslagen. De overwinning kwam op regelmatige wijze tot stand. Tai Wesley en Stefan Wessels pakten de punten (19 en 13) en de rebounds (beiden 6). Voor de Kings was Jeroen van der List met 14 punten de topscorer. Kees Akerboom schoot opnieuw twee vrije worpen feilloos raak.

Voor het eerst in twee seizoenen won Den Bosch in Den Helder. De confrontatie was ooit een klassieker. Dat was de ontmoeting van zaterdagavond ook op papier, maar in de praktijk lieten de mannen van Sam Jones zien er een stuk beter voor te staan.

Den Bosch opent de eerste ronde van de play-offs in eigen huis tegen Aris Leeuwarden, de Kings doen dat donderdagavond in de Kingsdome tegen Matrixx Magixx Wijchen. Wanneer beide series verlopen conform de eindstand van de Dutch Basketball League dan treffen Den Bosch en Den Helder elkaar in de halve finale van de play-offs.

De zege in  de Kingsdome was dan ook vooral voor SPM Shoeters een prima opsteker. Feitelijk kwam de Brabantse overwinning geen moment in gevaar. De constant opgebouwde voorsprong kwam alleen bij 54-59 in het derde kwart even onder druk te staan, maar Wesley, Akerboom en De Pagter hielpen SPM snel uit de problemen.

Akerboom deed dat met twee vrije worpen. Zijn enige twee in de wedstrijd, die hij wederom met dodelijk trefzekerheid raak schoot. Met die twee treffers sloot Akerboom de competitie af met 58 rake vrije worpen op rij. Alleen de allereerste van het seizoen gleed niet door de basket. In officiële wedstrijden staat Akerboom nota bene op 81 rake vrije worpen op rij. Toch zal Akerboom de DBL niet afsluiten als de beste vrije worpschutter omdat hij voor die klassering gemiddeld te weinig vrije worpen per wedstrijd neemt.

 

DEN HELDER KINGS – SPM SHOETERS DEN BOSCH  73-87  (17-19, 38-47, 60-68)

20140419 denh_denb 3175 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.