CP3 by Basketball Totaal

Red Stars Soest loopt in de Eerste Divisie A tegen de eerste nederlaag op

Na vijf wedstrijden was Red Stars Heren 1 een van de drie teams zonder puntverlies in de Eerste Divisie A. Misschien wat vertekend – zoals coach Axel Gouw al eerder die week had opgemerkt: ”pas half december weten we echt waar we staan” – maar het schept verwachtingen. Zeker als er dan ook nog een fandag georganiseerd is rondom de thuiswedstrijd tegen Pluto, een op papier misschien eenvoudig ogende wedstrijd aangezien de Wageningers pas een overwinning geboekt hadden. In een goed gevuld Beukendal in Soest werd echter snel duidelijk dat de bezoekers uit Wageningen niet van plan waren zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden.

Red Stars kwam stroef uit de startblokken en keek na vijf minuten tegen een 4-14 achterstand aan in een wedstrijd waarin de scheidsrechters redelijk veel toelieten. Met hard verdedigen wisten de Soesters aan het eind van het eerste kwart het verschil te verkleinen tot één punt (15-16). En daarmee was de toon van de wedstrijd gezet. In het tweede kwart werden punten uitgewisseld, liep Pluto van 28-28 uit naar 28-35 maar kwam Red Stars terug tot 33-36 bij rust.

Ook in het derde kwart liep het in eerste instantie gelijk op, maar creeerde Pluto aan het eind van het kwart toch weer  een gaatje (47-54). In het vierde kwart vocht Red Stars lang tegen een paar punten achterstand aan. Met nog drie minuten te spelen was het nog altijd 64-69 voor Pluto. Red Stars rechte nog eenmaal de rug en kwam in de laatste minuut weer langszij (73-73), met nog 12 seconden te spelen zelfs op voorsprong na een drive van topscorer Terrence Robinson waarbij de bal in eerste instantie op de ring bleef rollen om tergend langzaam door het netje te gaan (75-73) maar na een snelle drive van Pluto en een gemiste laatste schot van Red Stars was een verlenging een feit (75-75).

In de verlenging was de eerste score voor Pluto (75-77) en kon Red Stars het verschil niet meer recht trekken. Na elke score wist Pluto steeds weer het net te vinden, hoewel het verschil nooit meer dan één basket groot was, en met 81-83 trok Pluto uiteindelijk aan het langste eind.

Topscores Red Stars:

Terrence Robinson 30 punten

Christian Glerum 15 punten

Leroy Robinson 9 punten.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.