CP3 by Basketball Totaal

Red Stars ongeslagen koploper in Eerste Divisie

Na de kraker vorige week tegen Groningen mocht Soest Red Stars H1 (2-4) afgelopen zaterdag onder leiding van de dit seizoen nieuwe hoofdcoach Axel Gouw aantreden tegen Arnhemia Eagles (1-0). Een totaal ander team dan het grote en fysieke Gronigen. De start is voor beide teams wat moeizaam en vooral aftasten, na vijf minuten staat het 7-4 voor de Soesters. Daarna schroeft Red Stars de verdediging op waar ze meer grip krijgen op de aanval van Arnhemia en met een snelle transitie is bij rust een gaatje geslagen (22-12).

 

Aan het begin van het tweede kwart start Red Stars met een agressieve zone verdediging waar Arnhemia moeilijk gaten in kan vinden. Daarmee worden fouten geforceert met steals en rebounds die door de nog altijd goed lopende transitie maar ook een driepunter in scores worden omgezet (31-12). Arnhemia moet vluchten in een time-out om de aanval en verdediging op orde te krijgen. Daarna is het ook voor Red Stars zoeken, maar Arnhemia blijft moeite houden met de dan weer man-to-man verdediging van de Soesters. Bij rust is het verschil dan al opgelopen tot 43-20.

 

Na rust komen beide teams snel uit de startbokken. Arnhemia heeft in de rust verdedigende aanpassingen gemaakt en ook de aanval loopt beter, terwijl Red Stars moeite heeft om gaten in de zone van de Arnhemmers te vinden. Na 4 minuten in het derde kwart staat het 49-28. Daarna komen de Soesters toch weer beter in hun spel, de verdediging doet weer een stapje erbij en via goede transitie en een goede passing game staat het met een tussensprint van 18-5 aan het eind van het derde kwart 67-33.

En daarmee is de wedstrijd gespeeld. Het vierde kwart wordt een beetje plichtmatig uitgespeeld, Red Stars wint overtuigend met 85-47.

Net als tegen Groningen heeft Red Stars zijn verdediging in deze wedstrijd goed op orde (de organisatie klopt, er is altijd help en er wordt goed geroteerd). Na drie wedstrijd lijkt het erop dat de Soesters dit jaar een goede stap voorwaarts aan het maken zijn.

Jos de Laat

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.