CP3 by Basketball Totaal

Red Giants zegeviert in den Haag

Red GiantsRed Giants speelde zaterdagavond in Den Haag tegen CobraNova weer eens een wedstrijd met twee gezichten. Den Haag moest CobraNova wel winnen van Red Giants om plaatsing voor de final four in eigen hand te houden, het speelde zeer fanatiek en zichtbaar voor zijn laatste kans en Red Giants leek overdonderd. Na met rust 44-33 achter te hebben gestaan herpakte Red Giants zich echter in de tweede helft en won het met 77-65.

Red Giants moest zonder Alexandre de Sa aan de wedstrijd beginnen en zag dat CobraNova vol gas gaf, met name Rogilio Sewrattan was aanvallend een plaag (24 pnt in de eerste helft). Tot halverwege het eerste kwart ging het nog gelijk op maar toen sloeg CobraNova een klein gat bij 17-11. CobraNova was Red Giants op alle fronten de baas en heerste in de rebound en stond na het eerste kwart met 27-17 voor. Yuval Uzan zat toen al in foutenlast nadat het binnen 2 minuten 2 fouten tegen kreeg. In het tweede kwart  leek even of Red Giant zich herpakte toen het terugkwam tot 31-25, maar een run van CobraNova maakte dat Red Giants even moest vrezen voor een behoorlijke achterstand bij 44-29 met nog 2 minuten te spelen.  Yentl Ellens zorgde met 4 punten op rij voor een dragelijke tussenstand van 44-33.

Red Giants moest in de tweede helft uit een ander vaatje tappen en dat deed het ook, het startte furieus en en had halverwege het derde kwart CobraNova al achterhaald bij 46-47. Het was de box-in-one verdedigingsvorm op de snelle guard van CobraNova dat de aanval van de thuisploeg helemaal ontregelde en vooral Yuval Uzan maakte het leven van de spelmaker van Den Haag behoorlijk zuur door hem helemaal uit de wedstrijd te verdedigen en daarnaast aanvallend het tempo opschroefde naar de hoogste versnelling. Red Giants was weer de baas op het veld op alle fronten en dat was de verdienste van het hele team dat met passie speelde na rust. Na het derde kwart was het 52-60 voor Red Giants en hadden de Meppelers het derde kwart met 8-27 ruim gewonnen. In het vierde kwart nam Red Giants geen gas terug en ging het door met het spelen van goed basketball. Uiteindelijk won het met 77-65 en zag het eerder die middag koploper Groene Uilen verliezen van Binnenland in Groningen en staat het nu op twee punten van de nummer een. Scores: Arno Bunnig 17 pnt, Yuval Uzan 15 pnt, Nick bloemhof 12 pnt en 11 rebounds, Yentl Ellens en Yesper Jobse 12 pnt.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.