CP3 by Basketball Totaal

Red Giants wint wel maar speelt niet goed tegen Eagles

http://www.redgiants.nl – Na een aantal goede wedstrijden moest Red Giants afgelopen donderdagavond tegen Arnhemia Eagles spelen dat uitkomt in de lagere eerstedivisie. Ondanks dat het Nederlands Elftal ook speelde donderdagavond waren er nog aardig wat toeschouwers op de wedstrijd afgekomen en die zagen Red Giants niet zijn beste wedstrijd uit de voorbereiding spelen.

Was het vijf dagen eerder nog genieten tegen Rotterdam, tegen Arnhem leek het wel of het team voor het eerst samen speelde. Bij rust leidde het wel met 54-39 en het wist het de wedstrijd uiteindelijk met 94-75 te winnen.

Bij Red Giants was er getraind op een zonepress en dat  moest in de wedstrijd tegen Arnhem toegepast worden. Dat de press nog niet vlekkeloos ging was nog niet zo’n probleem en was ook wel te verwachten, maar in de verdediging op eigen helft ging het wel heel vaak mis. Arnhem werd door dit verdedigende spel van de thuisclub in het zadel geholpen en kon Red Giants makkelijk bijblijven, mede ook doordat Guido Groenendijk niet af te stoppen was door de grote mannen van Red Giants. Groenendijk wist tot 25 punten te komen donderdagavond en had daarmee een groot aandeel in het puntentotaal van de Arnhemmers. Red Giants wist pas aan het einde van het tweede kwart pas een gat te slaan en met een 54-39 stand de rust in te gaan. 54 punten is een mooi aantal meer 39 tegen is toch teveel. In de tweede helft stapte Red Giants af van de zonepress maar kon niet de knop omzetten om weer de juiste scherpte terug te vinden. Arnhem kwam meerdere malen binnen de 10 punten grens en pas in het vierde kwart wist Red Giants echt afstand te nemen. Uiteindelijk won het met 94-75 ruim van de Arnhemmers maar het vertoonde spel kon beter. Het kan natuurlijk gebeuren dat er een slechtere wedstrijd tussenzit en aanstaande zaterdag wacht in Vriezenveen eredivisionist Landstede Basketball uit Zwolle alweer. En oefenwedstrijden zijn er ook voor om bepaalde zaken uit te proberen. Scores Rikus ten Napel 15 pnt, Jesper Jobse en Nick Bloemhof 14 pnt, Yuval Uzan 11 pnt, 7 steals en 9 assists, Arno Bunnig en Dick de Weijer 10 pnt.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.