CP3 by Basketball Totaal

Red Giants wint van Rotterdam Basketball

De tweede oefenwedstrijd in de nieuwe Ezingehal was weer een groot succes, werd eerder Jugglers met behoorlijke cijfers (88-37) verslagen, gisteren moest eredivisionist Rotterdam Basketball er aan geloven. In een zeer aantrekkelijke wedstrijd won Red Giants dik verdiend met 81-66.

Red Giants had de avond ervoor op de vrijdag al gespeeld in Den Helder tegen de plaatselijke erdivisionist Kings, daar moest het fysiek behoorlijk diep gaan tegen de full-court press van de Heldernaren en het fysieke geweld onder het bord. Het was dus even afwachten hoe het herstel gegaan was. Zonder Jepser Jobse en Alexandre de Sa begon Red Giants wat onwennig en had verdedigend problemen om de Rotterdammers van het schot af te houden. Toch ging de wedstrijd gelijk op en wist Red Giants halvewege het eerste kwart een gat te slaan van 21-12. Rotterdam bleef echter goed de penetratie naar de ring uitvoeren en bracht Red Giants in de problemen daarmee, en aan het einde van het eerste kwart was de voorsrpong er nog wel voor Red Giants met 29-22. In het tweede kwart bleef de verdediging voor problemen zorgen bij Red Giants en kwam Rotterdam richting de rust steeds dichterbij om uiteindelijk in de laatste 10 seconden de voorsprong te pakken met 43-44 waardoor Red Giants met een punt achterstand de rust in ging.

Na rust zag je dat Red Giants de zaken beter op orde had, de verdediging stond goed en Rotterdam kwam er niet meer aan te pas en Red Giants liep al snel weer uit naar een behoorlijke voorsprong na twee driepunters van Arno Bunnig aan het einde van het derde kwart met 62-50. Red Giants sloot het derde kwart af met een 66-55 voorsprong en hield de Rotterdammers op 11 punten in het derde kwart. In het vierde kwart vergat Red Giants echt de trekker over te halen, Rotterdam wist zich geen raad met de goede verdediging en Red Giants was wat slordig in de aanval om dit af te straffen. De benen werden zwaar van twee wedstrijden in twee dagen tegen een eredivisie team, desondanks wist Red Giants de wedstrijd toch nog met een ruime winst af te sluiten met 81-66. Scores: Rikus ten Napel 15 pnt, Yentl Ellens 13 pnt, Nick Bloemhof en Joost Vos12 pnt, Arno Bunnig 11 pnt en Dick de Weijer 10 pnt en 8 reb.

Aanstaande donderdag speelt Red Giants thuis tegen eerste divisionist Arnhemia Eagles om 20:30 uur.

Bron: Red Giants

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.