CP3 by Basketball Totaal

Reacties op sollicitaties: Kastje en muur

kluitjeAfwijzingen voor sollicitaties, ze zijn soms onbegrijpelijk. Martin Hoekstra , van onze buurman Basketballleague.nl heeft het onlangs weer eens mee mogen maken. Al sinds 2003 timmert hij met Hookies Communications aan de weg:  Teksten nodig of een tekst laten checken, geen probleem. Free publicity regelen voor een zandsculpturenfestival of een ijsbeeldenfestival, ook daar draait de Oegstgeestenaar zijn hand niet voor om.

Een paar weken geleden zag Hoekstra een vacature die hem deed opveren: combifunctionaris basketbal bij Sportservice Haarlemmermeer. Een functie voor zestien uur en dat kon mooi gecombineerd worden met de werkzaamheden voor Hookies Communications, Zorg en Zekerheid Leiden Basketball (perschef) en de site van de DBL (hoofdredacteur).

Naast goede communicatieve vaardigheden in woord en schrift, waren er nog een paar voorwaarden. Zo moest een kandidaat de Academie voor Lichamelijke Opvoeding hebben afgerond of in het bezit zijn van trainerslicenties voor basketbal. Aan die voorwaarde voldoet Hoekstra. Hij is sinds 1998 in het bezit van een B-diploma. Ervaring is er in ruime mate. Dertig jaar lang heeft Hoekstra bij BS Leiden, Grasshoppers, Zorg en Zekerheid Leiden en US Amsterdam training gegeven aan jeugd en senioren, en niet bepaald op het allerlaagste niveau.

De exacte taakstelling was in de vacature niet aangegeven, maar telefonisch werd Hoekstra verteld dat de combifunctionaris onder meer in behoeften van de drie basketbalverenigingen in het gebied (BV Hoofddorp, Challengers en Sportvereniging Christofoor) moet voorzien. Verder promotie van basketbal en het geven van clinics. Deze functie leek Hoekstra op het lijf geschreven. Dit werd nog eens bevestigd door mensen die hetzelfde werk elders doen of die al langer in het basketbalwereldje meelopen.

Zijn sollicitatiemail leverde alleen een leesbevestiging op. Geen mailtje terug dat de sollicitatiemail was aangekomen en hoe de verdere procedure zou zijn. Op vrijdag 17 januari, twee dagen na de sluiting voor sollicitaties, kreeg Hoekstra een algemeen opgesteld mailtje terug met de volgende tekst: ‘Uit de ontvangen brieven hebben wij een eerste selectie gemaakt op basis van opleiding en ervaring en affiniteit met basketbal. Wij laten je bij deze weten dat jij voor de eerste ronde gesprekken helaas niet uitgenodigd wordt’.

Nogal een bijzondere afwijzing. Als je aan de opleidingseis voldoet, dertig jaar ervaring hebt en over een enorme affiniteit voor basketbal beschikt, dan mag je toch verwachten dat iemand op z’n minst in aanmerking komt voor een gesprek en niet op deze manier wordt afgewezen. Wij van iBasketball denken dat Sportservice Haarlemmermeer hier toch een pijnlijke inschattingsfout heeft gemaakt.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.