CP3 by Basketball Totaal

Ravestein volgt Berteling op in IWBF-bestuur

De IWBF (International Wheelchair Basketball Federation) heeft tijdens zijn zesde Wereldcongres afgelopen zondag (13 juli) in het Koreaanse Incheon NBB-voorzitter Francisca Ravestein gekozen tot bestuurslid met de portefeuille ‘Legal Matters and Eligibility’. Ze volgt daarmee Jan Berteling op, die zich niet meer verkiesbaar heeft gesteld, maar als voorzitter van IWBF Europe nog wel deel uitmaakt van het bestuur van IWBF World.

Gold Medal Triad
Tijdens het congres in Korea is Berteling onderscheiden met de ‘Gold Medal Triad’, de hoogste persoonlijke onderscheiding binnen de IWBF. Het is de 27ste keer dat deze Gold Medal Triad is uitgereikt. Berteling krijgt de onderscheiding voor de geweldige manier waarop hij een bijdrage heeft geleverd aan de groei van rolstoelbasketball, zowel in Nederland als internationaal. Berteling was een van de eersten die zich realiseerde dat rolstoelbasketball en basketball bij elkaar horen. Hij bracht rolstoelbasketball binnen bij de NBB, voordat ook maar iemand anders daar aan had gedacht.

Bron: NBB

2 reacties

  1. Een zeer terechte onderscheiding!

    By the way: het fotootje dat op de beginpagina staat lijkt er niet een te zijn van Jan Berteling. ziet er meer uit als Edwin Wallaart.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.