CP3 by Basketball Totaal

Punten voor Kings tegen Rotterdam

Den Helder Kings heeft met een 77-58 zege op Challenge Sports Rotterdam de punten in eigen huis gehouden. De Heldenaren namen in het derde kwart royaal afstand, dankzij de 29-10 kwartstand. Het scorebord versprong in die fase van 40-31 naar 60-33. De overwinning met 19 punten verschil werd collectief in de wacht gesleept, al stak Justin Knox er met zijn puntentotaal van 16 bovenuit en lieten met name Jeroen van der List (11) en Quincy Treffers (8) zich in de rebound gelden. Rogier Jansen strooide met 9 effectieve passes. Voor Rotterdam maakten Franke 11 en Rigters en Anderson beiden 10 punten.

Dissonant in het presteren van de Rotterdammers waren andermaal de beide Amerikanen. Zowel La’Shard Anderson als Cameron Echols kwamen niet uit de verf. Echols stond 19 minuten binnen de lijnen en nam welgeteld één heel schot. Dat was uiteraard veel te weinig om een daadwerkelijke bijdrager te leveren aan de Rotterdamse tegenstand. 42 schoten was so wie so een veel te laag aantal. Den Helder zette er 67 schoten tegenover. Van de 28 driepuntspogingen troffen er 9 doel. Rotterdam schoot 2 op 9 bommen.

De Kings slaagden er niet in de grote hoeveelheid Rotterdamse turnovers te benutten voor snelle en eenvoudige punten. De 21 keer balverlies van Challenge Sports leidde ‘maar’ tot 15 punten. Rotterdam deed het zelf al niet veel beter: de 16 Helderse turnovers werden omgezet in slechts 12 punten. Belangrijk was verder de reboundkracht van Den Helder. De Kings pakten er 41, de bezoekers 29.

Door de Helderse zege resteert voor Landstede Basketball nog slechts een hypothetische kans om op de ranglijst van Dutch Basketball League Den Helder voorbij te steken.

 

DEN HELDER KINGS – CHALLENGE SPORTS ROTTERDAM  77-58  (13-12, 36-29, 65-39)

20140408 denh_rdam 3164 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.