CP3 by Basketball Totaal

Promotiedivisie Poule A: DAS knap op koers

Poule A in de dames promotiedivisie telt zes teams, en voorlopig wordt de dans hier geleid door DAS dames 1 dat na vier wedstrijden ongeslagen bovenaan staat. Amazone en Groene Uilen volgen op het vinkentouw.

De formatie uit Delft lijkt hard op weg naar een plek in de Final Four, want in de eerste helft van het schema pakte de ploeg vier zeges op rij. Er werd met 57-67 gewonnen bij BAros, en Amazone verloor ondanks 24 punten en 10 rebounds met 74-64 in de Brasserkade. Almonte deed zichzelf vervolgens tekort. Nadat de opening van de competitie gewonnen werd in Katwijk, verloor men met 3 van Baros, met vier van DAS en met drie van Groene Uilen. Een verschrikkelijk rijtje, en goed voor de nodige buikpijn in Eindhoven waar Marie José Allers week na week prachtig werk levert met de promovendus.

Amazone staat inmiddels tweede in de poule. Men laat nu zien dat de prestaties in de eerste helft van het seizoen geen recht deden aan de kwaliteit van de ploeg. Roos Hof werd terecht gekozen in het Allstarteam , en haar prestaties zouden haar zo op het eerste gezicht heel interessant moeten maken voor een plek in de eredivisie. Groene Uilen sluipt ook mee. Met Mayella Kuikhoven als nieuwe aanjaagster nu Linda Mak en Femke Vaandrager uit de running zijn zitten ze op in de schaduw en kunnen nog een belangrijke rol gaan spelen.

De Wit Grasshoppers staat met 0 uit 4 onderaan. De ploeg van Bastiaan Beumer marcheert niet lekker. Het team kent een aantal speelsters die individueel prima presteren, maar in teamverband lijkt het niet te klikken. Voor een opleidingsploeg komen er wel nuttige zaken voort uit het spel van Grasshoppers. Er zijn verschillende speelsters die aanhaken bij dames één , en dat zal voor komend seizoen een prettige wetenschap zijn.

Toch was het nog maar twee jaar geleden dat Grasshoppers 2 de vice kampioen was in de promotiedivisie. Op papier lijkt het materiaal waar coach Beumer nu over beschikt niet veel minder dan de ploeg die toen de finale haalde en in Almere de finale verloor van Groene Uilen. Het is aan de coach die dit jaar nieuw is bij Grasshoppers om te laten zien dat zijn formatie beter is dan de plek op de ranglijst nu aangeeft.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.