CP3 by Basketball Totaal

Promotie en degradatietoernooien

roze basket CTO foto Ruud FokkeHet huidige wedstrijdreglement schrijft voor dat wanneer er in competities van een divisie meerdere poules zijn, de als nummers één geëindigde ploegen in die poules op één dag wedstrijden in toernooivorm spelen, om te bepalen wie van hen als kampioen kan worden aangemerkt in hun divisie (Art. B.9.2) en als zodanig kan promoveren (Art. B.11.1). Dit geldt ook voor de als nummers laatst geëindigde ploegen in die poules. Deze dienen ook op één dag wedstrijden in toernooivorm te spelen om te bepalen wie van hen als degradant kan worden aangemerkt in hun divisie (art. B.10.2). Grappig genoeg , zo zagen we eerder deze week al, worden de kampioenen in de tweede divisies wel gezien als nationaal kampioen.

Deze toernooien zullen op de volgende data en locaties worden verspeeld:
25 april 2015 Wijchen – Sporthal Arcus
26 april 2015 Amsterdam – Apollohal

Op dit moment is nog niet bekend welke ploegen zich hiervoor plaatsen. De verenigingen zullen tijdig hiervan op de hoogte worden gesteld

een reactie

  1. Er zal dus duidelijk niet gepeeld gaan worden in een poule voor degradatie, de officiële rectificatie van de NBB zal nog volgen !!!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.