CP3 by Basketball Totaal

Problemen binnen de FEB

Rotterdam Basketball- Wanneer u het basketbal in Nederland volgt, zal het u niet ontgaan zijn dat de club aangepast rotterdam logoDen Helder afgelopen week failliet is verklaard. De Stichting rond het eredivisieteam had een schuld van om en nabij twee ton, de hieraan gelieerde Stichting die de hal exploiteert had een schuld van 4 ton. Ook die stichting is failliet.

Duidelijk is geworden dat Den Helder met een negatief saldo van 200.000 euro en een niet gedekte begroting van 400.000 euro aan dit seizoen is begonnen. Er gingen hierover wel veel geruchten, maar de situatie werd bij het uitspreken van het faillissement pas evident.

Ondanks deze constateringen leek het FEB-bestuur, met medewerking van de curator en een nieuw te vormen bestuur, te willen koersen op een doorstart van Den Helder in de competitie. Met drie andere clubs (Zwolle. Leeuwarden en Amsterdam) hebben wij een brief gestuurd naar het FEB-bestuur waarmee we duidelijk maakten niet te kunnen leven met een onvoorwaardelijke doorstart.

Het FEB-bestuur mag deze beslissing zelfstandig nemen. Het reglement staat echter een beoordeling van deze beslissing toe, zij het achteraf. We hebben in onze brief aangekondigd dat wij, indien het bestuur tot een doorstart zou besluiten hier met vier clubs bezwaar tegen zouden aantekenen. Het leek ons ook in het belang van het bestuur om dat vooraf te melden. Het bestuur heeft dit echter uitgelegd als een motie van wantrouwen, terwijl dit uitdrukkelijk niet als zodanig bedoeld was, en is daarom gisterenavond opgestapt.

Omdat Challenge Sports Rotterdam de brief namens de vier clubs heeft verzonden, wordt momenteel in verschillende media Rotterdam verantwoordelijk gesteld voor het dwarsbomen van de doorstart. (De boodschapper heeft het gedaan.) Wij zullen (naast dit bericht op onze site) niet in de publiciteit reageren omdat dat geen enkele zaak dient en een oplossing verder weg brengt. Wel hebben we gemeend onze partners (en supporters) hierover moeten inlichten.

Wij weten op dit moment niet waartoe dit gaat leiden. Wel blijven we op het standpunt staan dat dit minimaal financieel onsportief gedrag is dat niet ongestraft kan blijven. De vier clubs hebben ook aangegeven dat Den Helder op termijn kan terugkeren in de eredivisie nadat er orde op zaken is gesteld. En wij zullen proberen zo spoedig mogelijk met de clubs en het afgetreden bestuur, indien daartoe bereidheid is, in overleg te gaan.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.