CP3 by Basketball Totaal

Preview DBL

Het is bijna oktober, en dat betekent dat het basketbalseizoen weer gaat beginnen. Ik heb een aantal oefenwedstrijden van bepaalde teams bijgewoond en zoals altijd is het weer tijd om mijn jaarlijkse voorspelling aan het seizoen te geven, uiteraard gebaseerd op mijn objectieve mening.

1. SPM Shoeters Den Bosch

Ook dit jaar heeft Den Bosch gebouwd aan een sterk team, met verschillende posities dubbel bezet. Tai Wesley en de andere Amerikanen vertrokken, maar sterke Amerikanen zijn daarvoor teruggekomen. Van Chris Denson wordt erg veel verwacht, evenals Brandyn Curry en natuurlijk Arvin Slagter die het sterke Gasterra Flames verliet. Ik denk dat voornamelijk Slagter de perfecte aankoop voor een landstitel is. Ik ben ook benieuwd hoe Stefan Wessels ingezet gaat worden, want afgelopen seizoen functioneerde hij voornamelijk als 5 leek wel. Zijn afstandschot kwam nauwelijks meer aan de orde, terwijl als je dat gaat inzetten bij hem dan gaat Den Bosch echt sterk worden.

2. Zorg en Zekerheid Leiden

Aanvankelijk had ik Leiden misschien wel op plek 1 neergezet gezien het aantal sterke Nederlanders dat ze hebben zoals Rogier Jansen, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi en Jeroen van der List. Verder hebben ze dat uitgebouwd met Amerikanen als Will Felder die echt fysiek enorm sterk is en ook best trefzeker is vanachter de driepuntslijn. Andere Amerikaan is Dylan Cormier, die gezien zou worden als een snelle trefzekere speler. Nieuw is ook Joe Willman die onder het bord te werk moet gaan. Sinds ik de supercup wedstrijd bekeken heb viel me op dat Leiden verreweg van een team was en dat werd dan ook onmiddellijk afgestraft. Als dat niet snel wordt verbeterd dan vrees ik zelf een derde plek voor Leiden, achter Den Helder. Want zoals Leiden speelde kan iedereen van ze winnen. Maar ik ga nog even van uit dat Leiden plek 2 bezet houdt.

3. Port of Den Helder Kings

 

Ik heb Den Helder een keer zien spelen tegen Trier. Het viel me op dat ze echt sterke Amerikanen hebben, aangevuld met sterke Nederlanders als Aron Royé, Sergio de Randamie en Don Rigters. Als dit team sterk op elkaar is ingespeeld kunnen ze het Leiden en Den Bosch nog eens echt moeilijk gaan maken.

4. Donar Groningen

 

Van alle teams in de competitie heeft Donar denk ik het meeste aan kwaliteit in moeten leveren. Geen hoofdsponsor, en dus doen met de middelen die aanwezig zijn. Ik zou Groningen eerst op plek 5 hebben gezet, maar gezien hun supercup wedstrijd en het halen van Lance Jeter (ex-Leeuwarden) heb ik ze toch het voordeel van de twijfel gegeven. Maar Groningen heeft amper wat op de bank zitten op Mark Ridderhof en Thomas Koenis na, al mag ik Maarten Bouwknecht daar ook bij rekenen. Ik denk dat hij het echt gaat maken bij Donar.

5. Landstede Zwolle

Zwolle woont bijwijze van spreken op de 5e plek. Vooraf zou ik ze op plek 4 gezet hebben. Ze hebben weer sterke Amerikanen binnen gehaald zoals Joe Burton en Tyson Hinz. Daarnaast is J.T. Tiller gebleven die toch een sterk seizoen speelde vorig jaar. Als de Nederlandse spelers ook het werk doen dan zie ik Zwolle echt stunten.

6. Aris Leeuwarden

Aris had vorig seizoen echt pech. Blessures, coachwissel, alles zat vrijwel tegen. In de oefencampagne hebben ze ook veel nederlagen moeten leiden. Ik ben benieuwd hoe Leeuwarden het met deze samenstelling zal doen. Voor alsnog zie ik Leeuwarden op plek 6 staan, dus voor de laatste play-off plek.

7. Rotterdam Basketbal

Ik denk dat we Rotterdam wel zal eindigen op plek 7. Het halen van Lucas Steijn is een enorm sterke aankoop geweest die aanleiding zal hebben naar plek 7.

8. BC Apollo Amsterdam

Ik heb Apollo zien spelen in Wijchen. Leuk team hebben ze, aangevuld met sterke spelers als Dimeo van der Horst en Max van Schaik. Gebleven zijn Jos van der Laan, Gian Slagter en Harvey van Stein. De andere spelers hebben echt kans om goed door te breken. Ik geef Apollo voordeel van de twijfel voor plwk 8, ook voor het hebben van een redelijk ervaren coach.

9. Maxxcom Weert

Ik denk dat Weert opnieuw hekkensluiter zal worden met alle respect. Het zal tegen Apollo en Rotterdam echt nog spannend worden.

Deze voorspelling kan helemaal anders zijn allemaal. Rond eind april/begin mei weten we het

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.