CP3 by Basketball Totaal

Preview Dames promo: Poule A

Vandaag start ook de dames promotiedivisie weer. Zoals eerder gemeld twee poules, waaruit de opvolger van Apollo moet voortkomen. De Amsterdammers waren immers vorig jaar de kampioen, maar na een moeilijke eerste seizoenshelft verwacht niet iedereen ze weer bovenin de ranglijst. Misschien wel een misvatting??? Een blik op poule A

De Wit Grasshoppers 2 verloor dit jaar al twee keer van Almonte, en zeker de eerste ontmoeting in Katwijk deed pijn. De ploeg hing als los zand aan elkaar , en Almonte kon na de overwinning op Amazone een week eerder de streak uitbouwen. In Eindhoven speelde Grasshoppers al beter, en leek er lang wat mogelijk, maar ook Almonte heeft zich goed ontwikkeld door het seizoen heen en hield het hoofd boven water.  De verwachting is dat het de spannendste ontmoeting tot nu zal worden, waarbij het kwartje zomaar de andere kant op kan vallen, ook al kwam de thuisploeg verzwakt uit de winterstop nu Lisa de Ruijter de wijk genomen heeft naar Amazone.

EBV Baros constateerde trots in de social media dat ze gezien werden als een reuzendoder. Met DAS hebben ze gelijk een prooi van jewelste op het programma staan en het kan dan ook gaan spoken in Woudestein. DAS kwalificeerde zich voor de eredivisie, trok zich terug en bivakkeert nu op het niveau waar de speelsters zich thuisvoelen. Baros moet het doen zonder Kiki Geelen die op reis is, hetzelfde zou gaan gelden voor Kelly Brugman die volgens een hoestende man in een lange regenjas met stoppels van drie dagen op wereldreis gaat. Misschien zal het niet goed zijn in Rotterdam, de wedstrijd belooft wel heel spannend te worden.

Amazone is een formatie die meer in huis heeft dan de ene overwinning van voor de feestdagen zal illustreren. Speelsters als Roos Hof of Jay-Eliza Burgos zouden zomaar mee kunnen bij elke van de zeven eredivisieploegen, en zijn er speelsters te verzinnen die beter rebounden dan Sharon Bos?
Toch heeft de ploeg een lastige tegenstander in Groene Uilen waar men Femke Vaandrager en Linda Mak kwijt is, maar in de winter wel Mayella Kuikhoven wist aan te trekken. De ex-international (2 caps) vertrok naar Groningen voor werk, kocht daar een huis en vond in Groene Uilen een ploeg in de stad waar ze na haar terugkeer uit Amerika way back in 2006 haar carrière leek voort te zetten

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.