CP3 by Basketball Totaal

Pregame interview met Laura Cornelius, Isabella Slim en Emese Hof

De Dutch Angels u18 spelen vandaag voor de tweede maal in twee jaar voor een bronzen medaille op het EK, om 18:15 barst de strijd los tegen Servië en zullen de Dutch Angels vechten als leeuwinnen om de medaille mee naar huis te nemen. iBasketball had de kans om even contact te hebben met drie van de dragende speelsters uit de ploeg namelijk Laura Cornelius, Isabella Slim en Emese Hof!

Vorig jaar speelde jullie ook voor de 3e plek maar helaas werd er toen geen medaille gewonnen, wat is er nu anders en hoe gaan jullie er voor zorgen dat er een medaille mee naar huis gaat?

Isabella: Toen hadden we een redelijk ander team en daarvoor speelden we een hele andere kwartfinale, we wonnen toen na twee overtimes van Turkije en eigenlijk waren we daardoor gesloopt.

Laura: We zijn nu tactisch verder dan vorig jaar en we zijn nu nog aardig fit vergeleken met andere teams. Daarnaast hebben we met zijn allen maar 1 doel, waar we nog 1 keer vo voorl zullen gaan: Brons pakken!

Emese: Vorig jaar was anders, toen was het doel al bereikt met het behalen van de laatste vier, nu is onze missie nog niet helemaal volbracht…

 

Gisteren hebben jullie met grote cijfers verloren van Spanje en volgens de verslagen in de pers waren jullie niet klaar om te spelen, klopt dat en hoe kan dat?

Isabella: Halve finales en finales zijn altijd andere wedstrijden, er lag meer druk op en daardoor gingen we toch onbewust andere dingen doen.

Laura: We hadden het moeilijk, waren zenuwachtig en verstijfden helemaal. Dan is het al snel gebeurd tegen een ploeg als Spanje; die gewend zijn om ‘grote’ wedstrijden te spelen.

Emese: We hadden onszelf ook teveel druk opgelegd, waardoor het erg moeilijk werd om ons eigen spel te spelen.

 

Hoe verwerk je het verlies en zorg je dat je morgen wel klaar bent om te spelen?

Emese: Er is over gisteren gesproken en we hebben geconstateerd dat het een hele slechte wedstrijd was en dat we niet eens een fractie hebben laten zien van wat we eigenlijk kunnen. Vandaag is er een nieuwe wedstrijd, en het is alles of niets. We moeten dus wel!

Isabella:Gister was het natuurlijk heel erg balen, maar vandaag is het een nieuwe dag met een totaal andere wedstrijd.

Laura:Schakelen. De ene dag verlies je met grote cijfers maar de volgende dag moet je er gewoon weer staan. Vandaag hebben we gewoon weer nieuwe kansen

 

De meeste meiden uit het team trainen en spelen voor het CTO Amsterdam, wat is de invloed hiervan geweest op jullie basketball carrières en in hoeverre draagt het bij aan de successen die jullie tot nu toe bereikt hebben?

Laura: We hebben een ploeg die voor het grootste gedeelte een heel jaar lang met elkaar traint en daardoor zijn we goed op elkaar ingespeeld en weten we elkaars kwaliteiten.

Isabella: Ook zit iedereen taktisch op één lijn en kunnen we snel aanpassingen maken op trainingen en in wedstrijden.

Emese: De meeste meiden zijn gewend twee keer per dag trainen, en dat lijkt wel op het schema van een EK. Dus het is beter uit te houden, en we blijven langer fit.

 

Wat is jullie kracht als individuele spelers en als team?

Isabella: Op dit toernooi ben ik een belangrijke rebounder en leider voor het team. Onze kracht als team is dat we echt met ons hart spelen elke wedstrijd en voor elkaar vechten.

Laura: Mijn kracht is denk ik wel dat ik een leidende rol vervul en voor rust in het team kan zorgen. Ook houd ik wel van rennen.. Onze kracht als team is dat we zowel on & off-court één geheel zijn, en dat ook aan alle kanten uitstralen.

Emese: Als team zijn we tactisch sterk en we kunnen ons gemakkelijk aanpassen op tegenstanders. En verder.. ja ik begin steeds dominanter te worden onder het bord.

 

Via social media kan iedereen tegenwoordig alles volgen en zo weten we dat er behoorlijk wat fans met jullie zijn meegereisd. Ervaren jullie dit als prettig of brengt dit extra druk met zich mee?

Laura: De aanhang die we elk jaar weer met ons mee reist, tja wat moet je ervan zeggen.. Ons publiek is echt gewoon super!! Iedereen staat achter je, toeters hoor je all over the place.. Dat is gewoon vet.

Emese: Ze zijn heel betrokken, supportive en ook positief na verloren/slechte wedstrijden. Het brengt dus niet echt extra druk met zich mee, juist meer comfort.

Isabella: Het is superfijn als er mensen achter je staan tijdens wedstrijden, die ons ook nog eens extra aanmoedigen!

 

Wat is Servie voor ploeg en waar liggen jullie kansen?

Emese: Servie is een goeie ploeg maar bij hun hangt het af van 3 speelsters die het hele toernooi al ver in de 30 minuten spelen, dus we kunnen lekker rennen.

Isabella: We moeten vooral ons eigen spel spelen, met een hoog baltempo, fastbreak en meer de basket aanvallen. Spelen met overtuiging!

Laura: Servie is een gevaarlijke ploeg, die erg goed kunnen spelen als ze in de ‘flow’ zitten. Vanavond spelen we tegen 12 meiden en tegen zo’n 300 Servische hooligans die 40 minuten lang hun team supporten. Dat is voor ons heel indrukwekkend, maar ook een geweldige ervaring!

Dames bedankt voor jullie tijd en heel veel succes vanavond!

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.