CP3 by Basketball Totaal

Prachtige zege SPM Shoeters

Het is SPM Shoeter gelukt om het sterke Ratiopharm Ulm te verslaan in de Eurochallenge. Na een fantastische eerste periode (28-12) werd het uiteindelijk 87-76 voor het team uit Den Bosch.

Om de zege nog meer glans te geven was het verschil ook nog eens elf punten en dat was precies wat de ploeg nodig had, mocht het een gelijke stand worden in poule A. De heenwedstrijd was gewonnen door Ulm, maar dan met slechts negen punten verschil (91-82).

Uiteraard hangt het ook van de laatste wedstrijd af van Den Bosch tegen het puntloze Kings en de wedstrijd van Ulm tegen Enel Basket.

Chris Denson was de grote man aan de zijde van Den Bosch met 27 punten en werd gevolgd door Curry met 14 punten. Arvin Slagter speelde ook een uitstekende wedstrijd met 13 punten.

En het was gewoon een heerlijke avond in de Maaspoort. Na al het negatieve gedoe rondom het basketball in Nederland liet Den Bosch vandaag zien met de supporters hoe het ook kan. En gelukkig maar, want we hebben het nodig. Bijna 3000 man in de Maaspoort en het was een gekkenhuis in de eerste periode. Tot 4-6 bleef Ulm aan de goede kant van de score, maar een driepunter van Kees Akerboom zorgde voor een run voor Den Bosch. Via 7-6 werd het 26-8 en stond de Maaspoort op zijn kop. Curry schoot drie driepunters binnen en het schotpercentage was fenomenaal.

De tweed periode bleef tot halverwege de marge rond de zestien punten hangen, maar toen plaatste Ulm toch een run. Van 34-16 werd het 34-27 en werd de Maaspoort even stil, maar een prachtige driepunter van Arvin Slagter brak de ban en was de ruststand geruststellend 39-27.

In de derde periode bleef het verschil rond de tien punten hangen en raakte Ulm gefrustreerd. Het werd 43-35, maar continue werd de run gestopt met een driepunter. Eerst Slagter, nu weer Curry en het verschil liep weer op naar boven de tien punten. Via 55-41 werd het wederom even billenknijpen na een paar scores van Clyburn (55-48), maar twee scores van Johnson en een heerlijke driepunter van Akerboom zorgde weer voor een veilige marge.

Veilig leek het, want tien punten tegen dit sterke Ulm was niet veel en dat bleek ook zo te zijn. Binnen enkele minuten was het van 64-54 een wedstrijd en stond het 66-64.

Het was een fantastische slotfase waarin werd gevochten voor elke bal. Den Bosch was net wat gelukkiger, mede door het fantastische publiek. Denson zorgde voor een beetje lucht met vier punten op rij 70-64.

Het verschil werd nog een keer vijf punten, maar Den Bosch scoorde op de juiste momenten en pakte een cruciale zege in de Eurochallenge. De score van Stefan Wessels zorgde voor de voorsprong van elf punten en het belangrijke onderlinge resultaat. Het was vreemd om te zien dat de Duitse ploeg, dit zich niet leek te realiseren.

Een prachtige zege voor een ijzersterk SPM Shoeters. Gefeliciteerd!

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.