CP3 by Basketball Totaal

Powerranking dames 2e divisie

Het eind van het seizoen is nabij en in het weekend na pasen werden alle vier de competities in een beslissende plooi getrokken. Tijd voor de voorlaatste powerranking van het seizoen waarin we op eigenwijze wijze de sterkste ploegen in de competitie rangschikken.

Poule A:
Cangeroes 2 trok in het hol van de leeuw bij Utrecht Bulls aan het langste eind en pakte de titel met een 47-53 overwinning. Wyba won in eigen huis van Trajanum 2 (66-44) en Black Eagles liet in eigen huis geen spaan heel van het terugvallende SBU (70-40). Attacus, dat een week voor Pasen nog opviel met een 0-20 nederlaag tegen Cangeroes kreeg weer op de broek, ditmaal van Springfield (44-58). Met nog één ronde te gaan kan Bulls de lijstaanvoerders niet meer inhalen, en is er ook geen kans meer dat Springfield ze nog inhaalt. Attacus op plek 5 kan nog gelijk komen met Black Eagles, maar de formatie uit Rosmalen sluit de competitie af tegen hekkesluiter Arnhem Eagles.

 

vlissssss
Poule B:
Ook in Poule B werd de titel vergeven afgelopen weekend. BC Vlissingen maakte er in eigen huis tegen Yellow Sox een galavoorstelling van en won met 70-35 waarmee de titel een feit was. JRC ging op zondag winnen bij Kimbria (41-48), en Barons hield goed huis tegen Trajanum (103-55). Bumpers tenslotte wist in eigen huis de punten te pakken tegen Waldric (67-51) en dat was een verrassing voor de nummer negen. Met nog één ronde te gaan heeft Almonte 2 de tweede plek vast in handen, en is JRC opgeklommen naar de derde plaats. Waldric strijdt met Barons om plek 4.

Poule C:
De titel in poule C ging naar Grasshoppers 2 dat in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen naar Challengers in Hoofddorp toog en met een overwinning (45-76) thuiskwam. Binnenland pakte in eigen huis een verrassende knappe zege op Apollo (49-41) dat zo de tweede nul op rij scoorde en daarmee de reserve’s uit Katwijk niet meer kon inhalen. Onze Gezellen en Akrides maakten er een aardige wedstrijd van die door OG gewonnen werd (62-58). In het resterende programma zou US dames 2 nog gelijk kunnen komen met nummer 3 Lokomotief.

Poule D:
Waar Twente Buzzards in deze poule lang goede papieren leek te hebben voor de titel is de formatie van Eric Hoek aan een slechte serie bezig. HSV was dit weekend met 67-48 te sterk, en dat was de vierde nul op rij. Doordat Landstede met de punten ging lopen in Eelde (36-41) staat Zwolle nu tweede, en na de overwinning van Scylla op Jolly Jumpers is het gat tussen Scylla en de achtervolgers dusdanig dat de titel voor Scylla is.

De vier kampioenen spelen over twee weken een final Four voor de algehele titel in de tweede divisie. Het spreekt voor zich dat ons kampioenenbal ook voor de overige kampioenen open staat. Mailtje met een klein stukje met een kampioensfoto (inclusief namen) naar [email protected] volstaat.

Powerranking:
1. Grasshoppers 2
2. Cangeroes 2
3. Scylla
4. Apollo
5. Lokomotief
6. Vlissingen
7. Utrecht Bulls
8.  Almonte 2
9.  Landstede
10. Twente Buzzards

een reactie

  1. Gezien de resultaten sinds de Kerst (ruime zeges op Landstede én Twente Buzzards) verdient HSVB mijns inziens een plek in de top 10. Als het een analyse zou zijn over het hele seizoen, dan niet (4e). Maar in het artikel staat een voorlaatste beschouwing, dat duidt op een beoordeling van de afgelopen weken.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.