CP3 by Basketball Totaal

POTW: Anete Horelika

Vorig jaar was ze in de playoff run van toen nog Probuild Lions van doorslaggevende betekenis: Anete Horelika. De walk-on van coach Lakner liet in de playoffs double double na double double noteren met het bekende resultaat. Afgelopen week liet ze weer flashes of brilliance zien in de ontmoetingen met Den Helder en Jumpers.

In den Helder tekende ze voor 19 punten en 10 rebounds in de overwinning die de landskampioen (sommigen lijken dat te vergeten) en zaterdag tegen Jumpers deed ze daar nog een klein schepje bovenop door 21 punten te noteren naast de 10 rebounds en 3 assists.

De beste rookie komt dit seizoen uit 1996 of later, of is aan haar eerste volledige seizoen eredivisie bezig. Die ‘of’  geeft al aan dat de kans bestaat dat er grote namen rookie of the week worden. Dat is voor de tweede keer dit seizoen ook het geval, want Laura Cornelius liet een hele scherpe week zien, waarbij misschien de turnovers tegen Grasshoppers een beetje pijn deden, maar het spel dat de Groningse laat zien wordt hoog ingeschat door vele volgers.  In de beide wedstrijden van deze week kwam ze tot gemiddeld 21 punten 8.5 rebounds en 3.5 assists voor een gemiddelde rating van 20.5.  Er zijn weken zat geweest de afgelopen seizoenen waarin zulke cijfers een absolute Player of the Week trofee opleverden.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.