CP3 by Basketball Totaal

Portland’s Thomas van der Mars All-American

Thomas van der Mars is gekozen in het Capital One Academic AllAmerica ® Team. Dit werd afgelopen dinsdag bekend gemaakt door het College Sports Information Directors of America (CoSIDA). Van der Mars wordt de tweede mannelijke basketballspeler na Rick Raivio in Portland’s geschiedenis die een Academic All-American heeft gekregen.

Afgelopen donderdag troffen de universiteit van San Diego en die van Portland elkaar in San Diego. Dus een treffen tussen de Nederlanders Jito Kok en Thomas van der Mars. De eerste wedstrijd werd in Portland verrassend gewonnen door USD.

Portland begon verzwakt aan de wedstrijd door het ontbreken van hun topscorer Kevin Bailey.  In de eerste helft hadden de Toreros een zwakke start en keken tegen een 10-20 achterstand aan. Door een 14-3 run kwamen Kok en zijn teamgenoten voor het eerst aan de leiding: 24-23. De teams gingen de rust in met een stand van 35-31.

In de tweede helft konden beide teams maar moeilijk de basket vinden. De eerste score kwam van Thomas van der Mars na 4 minuten spelen. Portland nam halverwege de tweede helft de leiding met 51-52 en wist dit op 2 minuten voor het einde uit te breiden naar 52-56. USD slaagde erin met een 8-0 run erop en erover te gaan. Hier had Portland geen antwoord meer op. Zodoende kon Jito Kok met USD de tweede zege noteren op Thomas van der Mars en Portland: 61-59. Voor de tweede keer ook speelde de bank van USD een belangrijke rol in een wedstrijd. Ditmaal waren ze goed voor 26 punten, terwijl de bank van Portland niet verder kwam dan 2 schamele punten.

Thomas van der Mars was de beste speler bij Portland. Hij kwam 30 minuten in actie en was goed voor 18 punten, 7 rebounds en 2 blocks.

Jito Kok kreeg 21 minuten speeltijd waarin hij geen punten wist te maken maar Kok had wel 6 rebounds en 2 blocks.

 


 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.