CP3 by Basketball Totaal

Portland wint na drie OT’s, Thomas van der Mars indrukwekkend

De Nederlandse center Thomas van der Mars speelde samen met guard Bobby Sharp een sublieme wedstrijd voor Portland (12-8, 4-4 WCC) afgelopen donderdagavond in het Chiles Center tegen Brigham Young University (13-8, 5-3 WCC) . De wedstrijd kende een bijzonder spannend verloop, waarbij het leek of geen van beide ploegen een definitieve beslissing kon forceren. Na een 45-40 ruststand werd de eindstand bepaald op 80-80. Ook na twee verlengingen bleven de ploegen qua score in evenwicht 103-103. Portland nam een vroege voorsprong in de derde verlenging door een tip-in van Thomas van der Mars en wist de controle ditmaal te behouden tot het eindsignaal: 114-110.

Thomas van der Mars kwam tot een indrukwekkend double-double met 27 punten en 18 rebounds, verder had hij 2 assists, 2 steals en 1 block.

Een aantal feiten:

Portland’s enige andere wedstrijd met drie verlengingen was een 82-81 overwinning op San Jose State op 27 november 1984, dus nog voordat de huidige spelersgroep geboren was.

De overwinning voor Portland was de eerste ooit tegen BYU.

De 114 punten gescoord door de Pilots waren de meeste ooit tegen een NCAA Divisie I tegenstander in de historie van Portland.

In dezelfde conference speelde Jito Kok met San Diego (11-10, 2-6 WCC) tegen de nationaal als no. 21 gerangschikte koploper in de WCC, Gonzaga University (17-3, 7-1 WCC).

Het werd de zesde achtereenvolgende nederlaag voor USD maar het bleef de hele wedstrijd een close game: 59-56. Christopher Anderson miste voor USD een driepunter met 4.5 seconden te spelen waarna Gonzaga de overwinning kon vieren met de 6.000 fans in het McCarthey Athletic Center in Spokane. Het was de 11e opeenvolgende overwinning van Gonzaga op USD en de 24e in de laatste 25 wedstrijden tussen beide teams.

Jito Kok kreeg 28 minuten speeltijd van coach Bill Grier en was goed voor 2 punten, 2 rebounds en 2 blocks.

Komende zaterdag spelen Portland en San Diego tegen elkaar, dus een match tussen Van der Mars en Kok.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.