CP3 by Basketball Totaal

Polen net te sterk voor MU16

Het zag er lang zo mooi uit voor de Orange Lions MU16 in hun eerste wedstrijd in de tweede ronde van het EK-B in Bulgarije. Opponent Polen had dit toernooi nog geen wedstrijd verloren en na een zeer spannende wedstrijd tegen Oranje behielden ze die ongeslagen status: 55-47.

De uitslag van de wedstrijd is enigszins geflatteerd omdat de Lions in de slotminuut Polen veelvuldig naar de vrijeworplijn stuurt. De hele wedstrijd gaat de wedstrijd gelijk op, maar dat Oranje geen afstand neemt, heeft het aan zichzelf te wijten. Uiteindelijk schiet de ploeg van bondscoach Michael Schuurs slechts 22 procent van de schoten raak. Dat ze daarmee nog tot in de slotminuut meedoen voor de winst, is dan ook een compliment waardig, vindt ook bondscoach Schuurs. “We speelden ze verdedigend uit de wedstrijd. Hoewel ons schotpercentage natuurlijk veels te laag is, deden we defensief bijna alles goed. Echter offensief hebben we de laatste vijf aanvallen niets gebracht. Dat is enorm zuur.”

Het schotpercentage van Polen is weliswaar een stuk hoger (34 procent), maar zij krijgen er van achter de driepuntslijn slechts één bal uit zeventien pogingen in. Het grote verschil zit hem in de scores in de ‘paint’. De Polen scoren daar maar liefst 38 punten, tegenover slechts 18 Nederlandse punten. Bijna de helft van de totale Nederlandse productie komt uit de handen van Boyd van der Vuurst de Vries (10 punten, 12 rebounds) en Maik Bouwer (12 punten, 8 rebounds).

Hoewel Nederland plaatsing voor de halve finale nu niet meer in eigen hand heeft, is er nog steeds een gerede kans dat de Lions zaterdag in de halve finale spelen. Als ze morgen hun wedstrijd tegen Slowakije winnen en Polen verslaat Slovenië, dan staat Nederland in de halve finale. Schuurs: “We hebben echter het nadeel dat Polen en Slovenië na ons spelen. Omdat ons resultaat dan al bekend is, weet Polen al of het geplaatst is voor de volgende ronde. Is dat het geval, dan bestaat natuurlijk de kans dat ze basisspelers wat rust geven en dat Slovenië daar van profiteert. Maar laten we ons op ons eigen resultaat focussen. Alleen dat hebben we in de hand.”

Morgen om 16.00 uur (15.00 uur Nederlandse tijd) spelen de Orange Lions MU16 tegen Slowakije om hun droom op eventueel Europees goud op het EK-B in Bulgarije levend te houden. Via @OrangeLionsU16 op Twitter volg je de laatste berichten en foto’s.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.