CP3 by Basketball Totaal

Play-Offs dames Eredivisie start vanavond!

Vanavond staat de eerste halve finales van de dames eredivisie op het programma. Gaat Lekdetec de titel wederom pakken of gaat de prijs voor het eerst naar Katwijk? Ook Den Helder en Landsmeer willen maar al te graag de titel grijpen.

Vanavond staan Den Helder en Loon Lions tegenover elkaar. Den Helder heeft het thuisvoordeel, vanwege de nederlaag van de Lions in Barendrecht. En dat kan wel eens vergaande consequenties hebben voor de recordkampioen van de laatste jaren.

Loon Lions heeft het dit seizoen erg moeilijk tegen Den Helder. Met name in Den Helder is de ploeg kansloos geweest dit seizoen, maar om door te gaan naar de finale moet de ploeg een keer de punten meenemen.

Onderling is Den Helder in het voordeel. Van de vier wedstrijden werden er drie gewonnen.

De uitslagen tot dusver:

Den Helder – Loon Lions 70-56/85-40/75-81 en 89-42.

Toch is het knap dat Lions in de halve finale staat. De ploeg was teruggetrokken aan het begin van het seizoen en is met een team met routiniers aan de slag gegaan. Veel zal afhangen van de fitheid van de ploeg. Kan Tanya Broring het team aanvallend op sleeptouw nemen? En doet Marlous Nieuwveen nog een keer haar prachtige loopbaan eer aan? Een finaleplaats staat op het spel. En die willen de trotse Noordkoppers ook pakken natuurlijk!

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.