CP3 by Basketball Totaal

Peter van Noord weg bij Landslake Lions

Peter van Noord is per direct vertrokken bij Loon Lions. De assistent bondscoach en de club Lions hebben een onoverbrugbaar verschil van inzicht over de uitvoering van de coaching als reden aangegeven voor het vertrek. Een verrassing voor outsiders, want van Noord was de opvolger voor Laki Lakner die de mannen achterliet en naar de dames terugkeerde.

Lakner had een voorwaarde om te vertrekken bij de dames. Zijn werk moest worden voortgezet en van Noord was de ideale kandidaat. Na een paar maanden vertrekt de 51 jarige voormalig international.

Peter van Noord moest de trotse club uit Landsmeer verder helpen richting de eredivisie, waar van Noord onder andere Den Helder onder zijn hoede had. Het bestuur had een korte verklaring op de website staan en die was duidelijk:

Na uitgebreid overleg tussen team, bestuur, technische commissie en coach, is gebleken dat er een onoverbrugbaar verschil van inzicht is ontstaan over de uitvoering van de coaching van het herenteam van Landslake Lions Basketball. Met name de wijze en manier van coachen en de te behalen doelstellingen. Het staat vast dat geen van de partijen een individueel verwijt te maken valt. Met pijn in ons hart nemen wij daarom afscheid van Peter van Noord als coach van Landslake Lions en wensen Peter veel succes.

Bestuur Landslake Lions

 

Het vertrek van Peter van Noord komt voor velen dan ook als verrassing. “Ik ben er zelf ook niet blij mee”, aldus Van Noord. “Maar het is zoals het is. Het komt voor mij niet als donderslag bij heldere hemel. Het is een optelsom van een paar dingen. Het komt er op neer dat een paar mensen binnen de club het niet meer in mij zag zitten. Dan gaan er dingen draaien en lopen.” Op de details wil hij verder niet ingaan. “Nee, daar is niemand bij gebaat. Dan gaat dat ook weer een eigen leven leiden en daar is de club niet mee geholpen.”

Van Noord zelf was duidelijk in zijn verklaring. “Binnen de club waren er mensen, die het niet meer in mij zagen zitten. Dan houdt het snel op”. Van Noord staat bekend om zijn harde en confronterende stijl van coachen en blijkbaar was het geen gelukkig huwelijk tussen Lions en Van Noord.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.