CP3 by Basketball Totaal

Persbericht: Valentijn Lietmeijer stopt met basketbal

Namens Scorer1st Sportmanagement willen we u het volgende mededelen:
Valentijn Lietmeijer beëindigt zijn basketbalcarrière
Valentijn Lietmeijer (8 mei 1991 te Groningen) heeft besloten om zijn professionele  basketbalcarrière met onmiddelijke ingang te beëindigen om zich volledig op zijn maatschappelijke carrière te richten.
Valentijn: “Jarenlang heeft mijn leven in het teken gestaan van mijn basketbalcarrière. Nu heb ik enorm veel zin om een nieuwe weg in te slaan in mijn leven. Basketbal heeft me veel gegeven en daar ben ik ontzettend dankbaar voor”
Valentijn Lietmeijer begon zijn carrière als jeugdspeler bij Donar, waarna hij voor het seizoen 2011/2012  werd gecontracteerd door Aris Leeuwarden. In dit jaar werd hij ook verkozen tot rookie van het jaar in de DBL. Het seizoen daarop behaalde hij met Aris Leeuwarden en coach Erik Braal de finale van de play offs om het landskampioenschap door Den Bosch uit te schakelen. De finale werd verloren van Leiden. Het jaar daarna verkaste Lietmeijer voor 2 jaar naar Landstede Zwolle. Hier speelde hij in het seizoen 2014/2015 statistisch zijn beste seizoen met 8,7 punten gemiddeld en schoot hij zijn driepunters tegen een percentage van 47%. Na twee seizoenen Landstede tekende de schooting guard een contract bij Den Bosch. Na twee jaar Den Bosch heeft Lietmeijer afgelopen seizoen met veel blessureleed afgesloten bij de club waar zijn professionele carrière begon: Aris Leeuwarden.
Hier nog wat beelden van Valentijn Lietmeijer:

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.