CP3 by Basketball Totaal

Penn State University een maatje te groot voor Aarnoudse/Binnenland

Barendrecht – Donderdagavond kwam een grote naam uit het Amerikaanse college basketball op bezoek in Barendrecht voor een oefenwedstrijd tegen Aarnoudse/Binnenland. Penn State komt uit in de Big Ten Conference van de NCAA division 1 en dat is een van de sterkste conferences van Amerika. Voorafgaand aan de wedstrijd werd door de voltallige selectie van Penn State een jeugdclinic gegeven. Met enorm veel passie en enthousiasme werd de Amerikaanse manier van trainen overgebracht op de jeugd die behoorlijk onder de indruk was van de hele entourage.

penns univ2
Toen de wedstrijd begon, bleek de Driesprong helemaal te zijn volgelopen voor deze bijzondere wedstrijd.
In de eerste aanval van de wedstrijd kreeg de thuisploeg het publiek direct op de banken door brutaal een alley-oop dunk te proberen. Helaas kon Sjoerd van Vilsteren de pass van Sander Trommelen net niet afmaken. Toen een speler van Penn State in de volgende aanval van de thuisploeg een enorm hoog blokshot wist te plaatsen, was het duidelijk dat het een spectaculaire wedstrijd zou worden. Nadat Aarnoudse/Binnenland de score had geopend, namen de Amerikanen de leiding over via een driepunter van Taylor 2-5. Via scores van Lars Jansen, Niels Plieger en een driepunter van Raven Hoogenveen wist de thuisploeg een 7-0 run te plaatsen en daarmee een 9-5 voorsprong te realiseren. Penn State voerde de druk flink op en begon te heersen in de rebound. Daarmee wist de ploeg de achterstand razendsnel om te buigen in een 7-17 voorsprong. Vooral D.J. Newbill bleek aanvallend nauwelijks af te stoppen. Via diverse driepunters wist Penn State het kwart uiteindelijk af te sluiten met een flinke 15-28 voorsprong.

In het 2de kwart bleef Penn State het de thuisploeg enorm lastig maken met een strakke verdediging en een enorm reboundoverwicht. Aarnoudse/Binnenland liet zo af en toe mooie aanvallen zien, maar had vooral zijn handen vol aan het geweld uit Amerika. Een aantal goede scores van debutant Niels Plieger hield de thuisploeg in de begin fase van het 2de kwart nog enigszins in de beurt van Penn State, maar halverwege het kwart was de achterstand toch opgelopen tot 23-42. De andere debutant aan Barendrechtse kant, Dennis Vermeulen, liet vlak voor de rust zien met een aantal goede acties dat hij een versterking is voor de thuisploeg. Ruststand 26-50.

In het derde kwart wist Aarnoudse/Binnenland de hoge intensiteit en het fysieke spel van Penn State veel beter te matchen dan in de eerste helft. De eerste 8 minuten van het kwart wist de thuisploeg de bezoekers op slechts 10 punten te houden. Doordat Aarnoudse/Binnenland zelf ook moeilijk tot score kon komen, was de ploeg niet in staat de achterstand te verkleinen, maar ging de wedstrijd nu wel gelijk op: 35-60. In de laatste 2 minuten van het kwart wist Penn State de basket wat gemakkelijker te vinden, maar de thuisploeg bleef knap in het spoor. Eindstand 3de kwart: 41-69.

Ook in het 4de kwart bleef de wedstrijd zeer fysiek en lieten beide scheidsrechters veel toe. Het bleef daardoor ondanks het grote verschil een leuke wedstrijd voor het publiek. Toch begon in het 4de kwart zichtbaar te worden dat Aarnoudse/Binnenland pas 2 trainingen in de benen heeft. Penn State was wel in staat om het hoge tempo en het fysieke geweld vol te houden en kon dan ook de voorsprong in de slotfase van de wedstrijd nog flink vergroten. Eindstand 53-95.
Aarnoudse/Binnenland werd na de wedstrijd overladen met complimenten door de Amerikanen. Ook het publiek blijkt enorm genoten te hebben van deze unieke wedstrijd, waar de intensiteit en het tempo dat Penn State University heeft laten zien, niet vaak vertoond wordt in Nederland.
Ook voor de spelers van Aarnoudse/Binnenland was het een prachtige en zeer nuttige ervaring.

Scores: Dennis 9, Niels 8, Sjoerd 7, Lars 7, Yasalde 7, Raven 4, Wouter 4, Sander 4, Martijn 2

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.