CP3 by Basketball Totaal

Paul Vervaeck nieuwe coach ZZ Leiden

Paul Vervaeck is de nieuwe coach van ZZ Leiden. De Belg is de opvolger van de Belg Casteels. Casteels en Vervaeck zijn goede vrienden, dus de historie en de lijn kan worden doorgezet. Een opvallende keuze van ZZ Leiden. Geen Jones, geen Salem, geen Johnson en geen Steenmetz.

Kortom wederom een buitenlandse coach voor de trotse club uit de Sleutelstad. Geen kinderachtige coach natuurlijk, want de Belg kent de Nederlandse competitie uit de tijd van Den Helder en solliciteerde voor de job in Leiden.

Vier coaches kwamen op gesprek in Leiden (Jones, Salem, Tom Johnson en dus Vervaeck) en Vervaeck liet de beste indruk achter. Jones leek lange tijd de nieuwe coach te gaan worden, maar op de valreep viel de keuze niet op Jones.

De laatste club van Vervaeck, die sinds 2007 de leiding heeft over de Belgische onder-20 selectie, was Port of Antwerp Giants. In november 2015 kwam er een einde aan zijn dienstverband met de Antwerpse vereniging.

In 1987 was Vervaeck één seizoen assistent-coach bij Maes Pils Mechelen, waar Lucien van Kersschaever destijds de scepter zwaaide. In de periode 1990-1998 was hij coach van Duvel Willebroek dat hij van de tweede klasse weer terugbracht naar de hoogste klasse in België. Daarna was Vervaeck tot 2004 coach van Bree. In 2001 werd hij uitgeroepen tot Coach van het Jaar in België.

Na zijn terugkeer uit Nederland was Vervaeck één jaar coach bij de Belgische tweedeklasser Fleurus, het jaar daarop coach van het Luxemburgse Contern. Van 2009 tot en met 2012 was Vervaeck coach van Kangoeroes Boom. Na weer een jaar Fleurus haalde Port of Antwerp Giants hem in 2013 naar Antwerpen als opvolger van Eddy Casteels. Met de Antwerpse formatie haalde Vervaeck in 2014 de bekerfinale. Oostende bleek in de eindstrijd echter te sterk.

In samenspraak met Vervaeck gaat Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zich nu richten op het formeren van de selectie voor het aankomende seizoen. Thomas Koenis, Cashmere Wright en Jan Driessen hebben nog een doorlopend contract.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.