CP3 by Basketball Totaal

‘Patje’ is de man in Amsterdam

Het bestuur van Apollo Amsterdam eredivisie presenteert met trots de nieuwe hoofdcoach voor seizoen 2015-2016: Patrick Faijdherbe. De 42 jarige Amsterdammer heeft een lange carrière als speler achter de rug en heeft inmiddels ook als jeugdcoach zijn sporen verdiend. Hans Logtenberg, bestuurslid technische zaken: “We willen talenten in een vroeg stadium de kans geven zich te ontwikkelen en te bewijzen in de Nederlandse eredivisie. Gecombineerd met ervaren Nederlanders verwachten we maximale ontwikkeling van onze talenten en een maximaal resultaat als team. We zien in Patrick de leermeester die dit gaat bewerkstelligen.”

Speler:
In 1995-1996 debuteert Patrick Faijdherbe als “rookie of the year” bij RZG Donar Groningen in de Nederlandse eredivisie en hij wordt hetzelfde seizoen ook door bondscoach Toon van Helfteren geselecteerd voor het Nederlands team. De volgende twee seizoenen speelt hij in Oostenrijk en België, waarna Patrick in 2001-2002 Nederlands kampioen wordt met Ricoh Astronauts Amsterdam onder leiding van Ton Boot.

Coach:
In 2005 begint Faijdherbe’s carrière als trainer-coach bij Mosquito’s U22 eredivisie, waarna hij ervaring opdoet als assistent-trainer in de heren eredivisie bij Omniworld Almere. In 2007 werkt hij bij Bolwerk Waterland als trainer-coach voor de jeugd, tot hij in 2010 de overstap maakt naar Apollo.

Patrick Faijdherbe werkt vanaf 2010 als trainer-coach aan de opleiding van basketballtalent bij Apollo. Hij bewijst zijn kwaliteit door in seizoen 2011-2012 met U20 bekerkampioen te worden. Op basis van het solide fundament van de jeugdopleiding, besluit Apollo zich in seizoen 2012-2013 in te schrijven voor de heren eredivisie en Patrick wordt aangesteld als assistent-coach bij Apollo’s heren eredivisieteam. Hij is twee seizoenen assistent-coach in de eredivisie naast Tyrone Marioneaux en Hakim Salem. Hij combineert de functie van assistent-coach succesvol met jeugdcoaching en wordt in seizoen 2013-2014 met U16 het kampioen van Nederland.

Het bestuur van Apollo is blij met de komst van Patrick Faijdherbe als hoofdcoach van Apollo met ingang van seizoen 2015-2016. We verwachten op korte termijn ook informatie te kunnen geven over de positie van assistent-coach bij Apollo’s eredivisieteam en wie de coach wordt van Apollo’s Dutch Talent League team.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.