CP3 by Basketball Totaal

Pacers wint wedstrijd 1

Indiana Pacers is de finale in het Oosten uitstekend gestart. In een sterke wedstrijd werd kampioen Miami Heat verslagen met 106-97. Paul George was topscorer aan de zijde van de thuisploeg de Pacers. George scoorde 24 punten en gaf 7 assists. Lebron James speelde niet een goede wedstrijd, maar eindigde toch nog op 25 punten en 10 rebounds.

Het thuisvoordeel in de serie is voor de Pacers, die vorig seizoen met 4-3 verloor in de finale. In 2012 was de Heat ook al te sterk in de serie met 4-2. Kortom de Pacers heeft een appeltje te schillen met de kampioen van vorig jaar.

En dat bleek direct vanaf het begin via een 5-0 opening. De aanval van de Pacers was continue hetzelfde, een top pick&roll, maar de Heat had er geen antwoord op. Hierdoor kon continue een andere speler vrij aanleggen of één tegen éen spelen.

Het resulteerde in zes spelers in de dubbele cijfers voor de Pacers. David West 19 punten, Roy Hibbert 19 punten, George Hill 15 punten, Lance Stephenson 17 en 8 assists en C.J. Watson 11 punten. Bij de Heat scoorde Wade ook goed. Hij was goed voor 27 punten. Opvallend omdat Stephenson Wade had uitgedaagd voor de serie. Stephenson vertelde de media dat Wade zijn knieën oud en versleten zijn en dat hij wel ervoor ging zorgen dat Wade last zou gaan krijgen van zijn knieën.

Wade won het ondeling duel, maar verloor de wedstrijd.

De serie staat op 1-0 en de volgende wedstrijd is ook bij de Pacers.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.