CP3 by Basketball Totaal

Overwinning SPM Shoeters in topper

Schot_Worthy_buzzer

SPM Shoeters heeft een uitstekende en belangrijke zege behaald op koploper ZZ Leiden. In Leiden werd het 65-69 voor de ploeg uit Den Bosch.

Het was zeker geen topwedstrijd, sterker nog, het was een zeer matige wedstrijd tussen de nummers een en twee van de ranglijst. Den Bosch oogde vermoeid en kwam de eerste helft totaal niet in het stuk voor. De tweede helft was het aan de zijde van de bezoekers een stuk beter en bracht Leiden veels te weinig.

Dat Den Bosch slecht uit de startblokken kwam, had de ploeg van Jones aan zichzelf te wijten. De ploeg startte zonder MVP Arvin Slagter en de ploeg kwam daardoor niet op gang. Een van de beste spelers van de competitie wil je altijd op het veld hebben staan en in de tweede helft zorgde de inbreng van Slagter voor het verschil.

arvin slagter

Tel daarbij op de slappe start van Johnson en de achterstand van 12-8. Johnson mistte twee verdedigende rebounds en dat leverde Leiden twee driepunters op. Sam Jones vluchtte direct in een time-out en gaf zijn center een veeg uit de pan. Johnson herstelde zich uitstekend overigens en eindigde op 19 punten en 10 rebounds en had een (aanvallend) een groot aandeel in de overwinning.

Maar beide ploegen kwam niet echt los van elkaar in de eerste tien minuten (19-18). Halverwege de tweede periode schoot Akerboom Den Bosch op een 22-23 voorsprong. Maar Leiden was de eerste ploeg, die een run maakte. Een 11-0 zorgde voor 33-23 voorsprong voor Leiden en de bezoekers speelde gewoon slecht. Veel onnodige turnovers en weinig rebounds zorgde voor de achterstand. Het had geluk, dat ook Leiden niet met scherp schoot anders had het verschil wel eens richting de 20 punten kunnen gaan.

Creek zorgde voor een gave driepunter voor de 40-27 voorsprong bij rust.

Maar zoals gezegd, de tweede helft gaf een totaal ander beeld. Met Slagter in de basis was er ineens passie op het veld en werd de verdediging aangetrokken. Slagter zorgde met een driepunter voor het sein om de achtervolging in te zetten. Ook Johnson zorgde de nodige scores en ineens was het 44-45 en was het stil in de vijf meihal.

Even leek het erop en erover voor Den Bosch, maar Worthy de Jong zorgde weer voor de aansluiting. Bij het ingaan van de laatste periode was de stand 48-47 en was het dus een 8-20 sprint van Den Bosch in de derde periode.

De vierde periode was het wel degelijk een topper waardig. Spanning en harde defense zorgde voor een heerlijk slotakkoord van beide teams. ZZ Leiden leek de beste en door een mooie drive van Creek was het 58-54.

Maar het was toch weer Den Bosch, die zich terugvocht en voor de derde maal een close game winnend ging afsluiten. Een mooie drive van de jonge Mike Schilder en een driepunter van wie anders dan Slagter zorgde voor de 60-61. Leiden had op voorsprong kunnen komen, maar de Jong kon tot tweemaal toe dichtbij niet scoren. In de aanval aan de andere kant werd er een harde fout op de Pagter gemaakt. Hij faalde niet vanaf de vrije worplijn en zorgde voor 60-63.

Leiden kon in de aanval daarop niet scoren en schoot tot tweemaal toe een hele verre driepunter (Jansen en vd List) en beide gingen mis. Denson scoorde en kreeg een bonus erbij (60-65). Hij mistte zijn vrije worp, maar kon zijn eigen bal rebounden omdat Leiden stond te slapen. Er moest een fout gemaakt worden.

Toch was Leiden nog niet kansloos. Eerst schoot Cormier een driepunter erin (65-68). In de laatste minuut werden er nog drie turnovers gegooid en gooide Leiden de wedstrijd weg. Slagter scoorde het laatste punt van de vrije worplijn en zorgde voor de winst 65-69.

Een belangrijke overwinning voor Den Bosch, omdat het niet alleen twee verliespunten minder heeft ten opzichte van Leiden. Ook het onderling resultaat is in het voordeel van SPM Shoeters.

Topscorers Leiden: De Jong 15 (zijn bank-shot driepunter telde terecht niet, hoewel het heel nipt was; zie de foto bovenaan, en deze video van het “mirakelschot”).

Topscorers Den Bosch: Johnson 19, Slagter 12 en Akerboom 11.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.