CP3 by Basketball Totaal

Over bijna 9 maanden… het e.k. Dames 2015.

foto ek2015
Het wereld kampioenschap dames basketbal,  zit er net op, maar ook daar was men al  actief voor de toekomst…
De FIBA Europe ambassadeurs gebruikten hun tijd in Turkije goed om EuroBasket Women 2015 te promoten.

 

FIBA Europe’s Secretaris Kamil Novak (CZE) deed daar samen met de dames Basketball ambassadrices Ilona Korstin (RUS), Amaya Valdemoro (ESP) en Edwige Lawson-Wade (FRA) aan promotie voor EuroBasket Women 2015.

De Spaanse legende Amaya Valdemoro (op foto 2e van rechts), de Franse troef Edwige Lawson-Wade (rechts) en voormalig top ster uit Rusland Ilona Korstin (links) waren alle 3 aanwezig op het wereld kampioenschap voor die promotie en om de fans te ontmoeten.
Het top trio nam de tijd om handtekeningen uit te delen en had een stand waar ze niet alleen reclame maakten voor de E.K. 2015, maar ook voor dames basketbal in het algemeen.
“We willen echt dat dames basketbal events zich iedere keer en elk jaar blijft ontwikkelen en verbeteren”, legt Valdemoro uit. “Als ambassadrices, is het echt belangrijk dat we blijven komen naar dit soort FIBA events, om meteen reclame te maken voor de toekomstige toernooien bij de fans”. “jonge speelsters en de supporters verdienen het om bekende gezichten te zien en wellicht dragen wij daaraan bij.
Voor mij is het ontstaan uit het feit dat ik zelf alleen maar mannelijke rolmodellen had
toen ik een jong was.”
“FIBA is al een tijd goed bezig met de promotie van het dames basketbal en wij willen helpen om deze trend voort te zetten. Ook al heeft bijvoorbeeld Turkije niet het podium behaald, voor hen is de 4e plek toch een geweldige prestatie”. Ze hebben veel geld geïnvesteerd in dames basketbal en hun fans leven ontzettend mee terwijl ze de ploeg steunen.”

Op EuroBasket Women 2015, zullen de 20 beste teams van Europa aantreden in Hongarije en Roemenië volgend jaar, Valdemoro hoopt dat supporters inzien wat voor een geweldig toernooi een Europees kampioenschap is, zeker met eventueel te winnen plaatsing in het vooruitzicht voor de olympische spelen in Rio, in 2016. “Ik vind dat de fans deze kans moeten aangrijpen om zo enkele hele grote spelers en de beste teams in actie te zien.

“Tijdens EuroBasket Women 2015, willen we van het toernooi een nog grotere show maken op het veld, maar zeker ook er naast. Dit om de fans nog enthousiaster en blijer te maken, we willen veel grote dingen buiten het veld organiseren om de show completer te maken.”
“We hopen echt dat veel mensen ervoor kiezen om naar de EuroBasket Women te komen kijken volgend jaar in de zalen, dan wel op TV.”

EuroBasket Women wordt gehouden van 11-28 Juni 2015. Het is maar dat u het vast weet…

banner ek 2015

 

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.