CP3 by Basketball Totaal

Oudshoorn naar European Games

Met gepaste trots meldt de NBB dat Edith Oudshoorn officieel door de FIBA is benoemd als FIBA 3×3 referee. Oudshoorn is tijdens de FIBA 3×3 Candidates Clinic in Baku (Azerbeidzjan) geslaagd voor de diverse tests. Ze is ook meteen genomineerd om te fluiten tijdens de European Games in Baku. Bij dit evenement staat van 23 t/m 26 juni 3×3 Basketball op het programma.

Oudshoorn is zeer verheugd over de kans die ze krijgt: “Ik was de enige kandidaat die niet internationaal 5-tegen-5 floot. Het was een mooie ervaring om met hen te discussiëren over 3×3. En helemaal geweldig dat ik op de European Games mag fluiten!”

Ze is een upcoming scheidsrechterstalent en mocht 28 maart jl. de bekerfinale bij de vrouwen fluiten. Vorig jaar floot Oudshoorn tijdens het 3×3 EK-kwalificatietoernooi in Amsterdam. Naar aanleiding van haar optreden daar werd ze door de FIBA uitgenodigd voor de Candidates Clinic.

3×3 Basketball is aan een snelle opmars bezig. De FIBA investeert daar vol in en wil ook het niveau van de 3×3 arbitrage verhogen. Oudshoorn is nu wereldwijd een van de 24 FIBA 3×3 referees. Aan de European Games doet ook het Nederlands 3×3 vrouwenteam mee, ook wel bekend als de Orange Angels 3×3.

Bron: http://www.basketball.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.