CP3 by Basketball Totaal

Oud-Bosschenaar DeJuan Wright naar Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden heeft zich versterkt met DeJuan Wright. De Amerikaan kwam vorig seizoen nog uit voor concurrent Den Bosch. Leiden staat zesde op de ranglijst, een positie de landskampioen onwaardig.

Het aankoopbeleid van Amerikanen heeft dit seizoen nadrukkelijk gefaald in Leiden. Center Jason Conrad was een regelrechte mislukking en ook zijn vervanger Kevin Thompson heeft nauwelijks de indruk kunnen wekken dat hij werkelijk kan basketballen.

De 1.91 swingman Wright liet afgelopen jaar in de Dutch Basketball League zien dat hij in ieder geval het spelletje wel beheerst. Met 13.0 punten en 5.3 rebounds per wedstrijd was hij een belangrijke waarde voor de NBB Bekerwinnaar EiffelTowers Den Bosch.

Wright begon dit seizoen in de Franse Pro-B bij BC Orchies, maar hoopt nu het restant van 2013-2014 vol te kunnen maken bij ZZ Leiden. Voor de Amerikaan is een tewerkstellingsvergunning aangevraagd. Zaterdag is Wright in ieder geval nog niet inzetbaar wanneer Zorg en Zekerheid Leiden in de competitie tegen Aris Leeuwarden speelt.

Het is een bemoedigend teken voor Leiden dat Wright kon worden aangetrokken. Het bestuur van Leiden ging afgelopen week bij de Businessclub met de pet rond. De komst van Wright betekent dat de geldschieters nog steeds geloof hebben in Leidse prestaties.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.