CP3 by Basketball Totaal

Oud Aris speler Mark Sanchez naar Donar

Coach Skelin krijgt wat hij heeft gewenst. Een extra speler, die impact gaat hebben in de eredivisie. Mark Sanchez komt over van het Franse Evreux en uiteraard speelde Sanchez eerder in Nederland. Hij was een uitstekende speler voor Aris Leeuwarden en nu dus Donar de landkampioen.

De Amerikaanse forward Mark Sanchez heeft een contract getekend met Donar voor de rest van het seizoen.

Sanchez, 27 jaar, uit Tucson, Arizona, speelde zijn collegejaren op het Pima Community College in zijn hometown en vervolgens bij Boise State University. Deze universiteit was ook het opleidingsadres van de voormalige Donar spelers Matt Bauscher en Jason Ellis. Zijn profcarrière voerde hem langs Holon (Israël), Durango (Mexico), Leeuwarden, Kapfenberg (Oostenrijk) en Evreux (Frankrijk).

Het Nederlandse basketbal kent Mark van zijn tweejarig verblijf bij Aris Leeuwarden, waar hij een goede indruk achterliet. Hij speelde daar onder andere samen met Lance Jeter en wordt nu bij Donar met hem herenigd. In 2011 werd Sanchez gekozen in het DBL all-star team.

Sanchez vervolgde zijn carrière bij de Bulls in Kapfenberg, waar hij twee jaar speelde. In het afgelopen seizoen werd hij uitgeroepen tot MVP van zowel de beker als de competitie. Dit jaar koos hij voor de sterke Franse ProB bij Evreux, maar club en speler hebben enige dagen geleden in onderling overleg afscheid van elkaar genomen.

Mark Sanchez kan met zijn lengte van twee meter zowel op de small forward als de power forward positie uit de voeten. Hij is een harde werker met een sterke rebound. Verder beschikt Sanchez over een uitstekend schot, zowel van middenafstand als van achter de driepuntslijn.

Donar heeft de aanvraag voor de tewerkstellingsvergunning inmiddels in gang gezet.

Bron: Donar

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.