CP3 by Basketball Totaal

Organisatie rond Heren Oranje krijgen vaste vorm

oranje sport 1Het bestuur van de Nederlandse Basketball Bond (NBB) en de stichting Nederlands Mannen Team (NMT) hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend, waarbij de stichting NMT voor de komende vijf jaar de organisatie rond het Nederlands mannen basketballteam gaat beheren. De samenwerking tussen de NBB en het NMT strekt zich ook uit tot de Federatie van Eredivisie Basketballclubs (FEB). Die organisatie legde de voorbije twee jaar het fundament waardoor Oranje zich in de zomer van 2014 voor het eerst in 25 jaar kon plaatsen voor deelname aan het Europees kampioenschap.

Nu de stichting NMT over het formele mandaat beschikt, kunnen ook contractuele verplichtingen worden aangegaan. Het snel vastleggen van Toon van Helfteren als bondscoach is een wens van de gezamenlijke partijen.

De NBB toont zich bij monde van voorzitter Francisca Ravestein content met de afspraak. Ravestein: “We zijn blij met de samenwerking met de stichting NMT en hebben er alle vertrouwen in dat we hiermee een goede basis leggen om het mannen basketball goed te organiseren en sterk te laten presteren.”

De stichting NMT is al enige tijd actief met het inrichten van een organisatiestructuur en het verbinden van vele partijen. Voorzitter Bert Kragtwijk van de stichting NMT: “De zekerheid dat we gesteund door dit mandaat volop aan de slag kunnen gaan, sterkt onze organisatie. De plannen zijn ambitieus. De bijval is gelukkig groot. De plaatsing voor het EK heeft heel veel losgemaakt. Vooral uit de rangen van de oud-internationals krijgen we veel hulp en steun.”

Namens de stichting NMT ondertekenen (vlnr) Bert Panman en Bert Kragtwijk (voorzitter) de samenwerking met de NBB, vertegenwoordigd door voorzitter Francisca Ravestein en Jelle Witvoet.

Op 22 februari zal het Nederlands mannenteam tijdens zich tijdens het All Star Gala voor het eerst in de nieuwe constructie presenteren. Oranje speelt op die dag in de Maaspoort in Den Bosch tegen een selectie van topspelers van de teams uit de Dutch Basketball League. Op die manier krijgt de samenwerking tussen FEB (als ‘leverancier’ van de spelers voor het All Star Gala), NMT en NBB extra cachet.

Kragtwijk: “De uiteindelijke doelstelling van alle plannen is met het Nederlands team als vlaggenschip het hele Nederlandse basketball vooruit te helpen. Mooi om te zien dat iedereen zo bereidwillig is om samen te werken en de schouders onder de plannen te zetten. Ik hoop dat we in Den Bosch met het All Star Gala nog veel meer mensen aan ons kunnen binden.”

De stichting NMT is van plan op 22 februari de organisatie rond Oranje verder zichtbaar te maken. Kragtwijk: “Dat betekent dat we in Den Bosch duidelijkheid zullen geven over de financiële onderbouwing, want ook in de financiering van ons project boeken we resultaten.”

Het All Star Gala op 22 februari in Den Bosch is de eerste tussenstop voor Oranje op weg naar EuroBasket 2015. Nederland speelt zijn EK-wedstrijden in september van dit jaar in de Kroatische stad Zagreb. Daar treft Oranje achtereenvolgens Georgië, Macedonië. Slovenië, thuisland Kroatië en Griekenland als tegenstanders. De daadwerkelijke start van de voorbereiding op het Europees kampioenschap staat gepland voor de tweede week van juli van dit jaar.

Nederland nam dik 25 jaar geleden voor het laatst deel aan het Europees kampioenschap. Opmerkelijk genoeg speelde Oranje zijn laatste EK-wedstrijden in 1989 ook in Zagreb.

bron: http://www.basketball.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.