CP3 by Basketball Totaal

Orca’s dames sluiten thuisseizoen af met zege

orcasenbuzzardsAfgelopen zaterdag speelden we alweer de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander was BS Leiden en zij hadden iets recht te zetten nadat we in Leiden in overtime hadden gewonnen.

We waren goed voorbereid, 12 dames sterk. We speelden een goede eerste helft, sloegen een gaatje van 15 punten en dat was uiteindelijk de basis voor de 18 punten overwinning. Eindstand: 64-46
We starten de wedstrijd scherp en komen meteen op een 4-0 voorsprong door scores van Marlies en Marlies. Leiden haakt aan en met een score en driepunter staan ze alweer voor. Wij vluchten in een time- out en daarna begint het te draaien. Er is dreiging naar het bord en in de verdediging weten we hun twee beste speelsters uit het spel te halen en veel intercepties te pakken. Sterk aanvallend werk van Wilja ten Napel en een paar gave scores van Elisabeth Bakker brengen de stand op 14-8. Leiden pakt ook een time- out maar weet ons niet uit het spel te halen. Stand na eerste kwart: 18-10.

Het tweede kwart starten we helaas minder fel. We geven veel (aanvallende) rebounds weg en Leiden profiteert meteen. Ze komen terug tot 4 punten maar we peppen elkaar weer op en de verdediging staat vervolgens als een huis. We pakken hierdoor veel steals en spelen die uit via mooie fast breaks. Jagend onder leiding van Ri-janne van den Berg weten we steeds meer punten uit te lopen. We gaan met een goed gevoel de rust in. Stand: 34-19.

Het derde kwart starten we weer goed. We blijven fast breaks lopen door mooie passes van Wilja ten Napel. Vier punten van Ri-janne van den Berg en 7 punten op rij van Marlies Verhoeff brengen de voorsprong op 20 punten (45-25) deze voorsprong weten we tot eind derde kwart te houden. Stand: 50-31

Het vierde kwart is nog een formaliteit maar wel eentje waarin we nog lieten zien dat teamwork veel bereikt. Er werden mooie aanvallen opgezet en vanuit onze dreiging naar het bord konden we zo allemaal punten mee pakken. We spelen de wedstrijd geconcentreerd uit en met 6 punten op rij van Jans de Groene sluiten we de wedstrijd af met een 64-46 winst!

Voor de stand doet het niet zo veel meer en kans op de final four zit er niet meer in. Met nog twee uitwedstrijden op het programma (uit in Amsterdam tegen de nummer 2 en naar Katwijk tegen de nummer 1) wordt het zwaar maar we hebben al eerder laten zien van de nummer 1 te kunnen winnen. Hopelijk kunnen we het seizoen zo positief afsluiten.

Scores:
Marlies Verhoeff 25 punten
Rijanne van den Berg 10 punten
Jans de Groene 10 punten

http://www.orcas.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.