CP3 by Basketball Totaal

Oranje wint van Tunesie

Het Nederlands team heeft op een regelmatige manier de eerste wedstrijd van het vierlandentoernooi in Sibiu gewonnen. Nederland versloeg Tunesië met 67-58. Bij de rust had Oranje met 34-27 de leiding.

99Staff-Toon-van-Helfteren_NLMen_Jul2013_Lowres-8651

Tunesië nam als Afrikaans kampioen deel aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen. De formatie die in Sibiu aantrad tegen het Nederlands team ontbeerde lengte, maar slaagde er desondanks in een reboundoverwicht te hebben. Pakte Nederland 19 rebounds, de Tunesiërs trokken 22 terugkaatsers naar beneden.

Aanvallend profiteerden met name Thomas Koenis en Roeland Schaftenaar van het lengteoverwicht. Bondscoach Toon van Helfteren ontregelde bovendien de Tunesische aanval succesvol door verschillende verdedigingsvormen af te wisselen. Via een voorsprong van 19-17 in het eerste kwart liep Oranje uit naar 34-27 bij rust.

In het derde kwart werden de rollen volledig omgedraaid. Vooral doordat de spelletjes in de Nederlandse aanval niet liepen en meer balverlies dan punten tot gevolg hadden, kon Tunesië naar 47-51 aan het eind van het derde kwart weglopen.

Met de voor Nederland inmiddels karakteristieke ‘togetherness’ knokte Oranje zich in het vierde kwart naar een toch nog duidelijke zege. Tunesië kwam er in de laatste tien minuten nauwelijks aan te pas, maakte slechts 7 punten en kreeg er maar liefst 20 van Oranje om de oren.

Arvin Slagter ging voorop in de strijd. De MVP van de Dutch Basketball League en de Play-Offs was goed voor 14 punten. Zijn voormalige ploeggenoot Thomas Koenis maakte er eveneens 14. Slagter en Koenis waren de enige spelers die namens Nederland in de dubbele cijfers eindigden.

Toon van Helfteren liet alle tien spelers minuten maakten. Zij beloonden Leon Williams op zijn 23ste verjaardag niet alleen met een overwinning, maar ook allemaal met een bijdrage in de punten.

Naast Slagter en Koenis kwamen de punten van: Roeland Schaftenaar 9, Mohamed Kherrazi 9, Worthy de Jong 8, Dexter Hope 4, Nick Oudendag 3, Ralf de Pagter 2, Kevin Bleeker 2 en de jarige Leon Williams 2.

In 2008 vond de enige ontmoeting met Tunesië tot nu toe plaats. Het team van bondscoach Gadi Kedar verloor in het Portugese Fundao met 68-71 van de Tunesiërs.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.