CP3 by Basketball Totaal

Oranje VU20 wint van Wit-Rusland

De Orange Angels VU20 hebben zich gehandhaafd in de A-divisie. Nederland won vrijdagavond met 64-61 van Wit-Rusland en mag nu gaan strijden om de negende t/m twaalfde plaats bij het EK in het Italiaanse Udine.

Zo makkelijk als Oranje nog in de groepsfase van Wit-Rusland had gewonnen (60-82), zo moeizaam ging het dit keer. Nederland  werkte in het laatste kwart een achterstand van acht punten weg, met dank aan zes punten van Britt Zappeij, Janiek van Veen and Lisanne de Jonge in een tijdsbestek van 30 seconden. Dat leidde uiteindelijk tot de 64-61 zege.

Kourtney Treffers scoorde 10 punten en graaide liefst 19 rebounds naar beneden. Janiek van Veen had 11 punten en Janine Guijt 12. De 28 persoonlijke fouten van Wit-Rusland brachten Oranje 29 keer op de vrije worplijn, waarvan er 22 werden benut.

Volgens Coach Joyce Siderius-Bolman hebben haar meiden hard geknokt. “Een press, gevolgd door een aantal scores, brachten ons terug in de wedstrijd. Uiteindelijk kwamen we vaak op  de vrije worplijn. De intensiteit was goed. Op naar morgen.” Dan komt Nederland om 20.45 uur in actie.

Bron: NBB

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.