CP3 by Basketball Totaal

Oranje VU20 verslaat promovendus Belgie in oefenduel

De VU20 ploeg van Nederland trad zondag aan in Louvain-la-Neuve tegen Belgie U20. Een eerste kennismaking met de Oranjeploeg waarvan insiders zeggen dat ze een gooi kunnen doen naar een medaille.

Bondscoach Joyce Siderius-Bolman startte de wedstrijd met Janiek van Veen, Janine Guijt, Isabella Slim, Britt Zappeij en Renee Hoveling.  De Belgen openden sterker, en verdedigden vooral goed, maar ook Oranje had de defensie redelijk op orde. Aanvallende acties van Janine Guijt en Isabella Slim zorgden voor de voorsprong bij 9-13. Belgie countert met succes en dus staan er na tien minuten 16-16

Na de kleine pauze krijgt Oranje een paar kansen, maar neemt Belgie de leiding bij 18-17. Jacobine Klerx en Lisanne de Jonge brengen het initiatief even terug naar Oranje, en zo waait het momentum op en neer. Dan heeft Belgie ineens een antwoord op de Oranje zone.  Met 32-22 leidt Oranje , maar onder impulsen van Elske Heerschop komt Oranje dichterbij. In de slotfase is het Isabella Slim die als designated shooter succes heeft en dan is het 36-31 bij rust.

Na de rust schieten Isabella Slim en Janiek van Veen raak voor Oranje, en komt de ploeg van coaches Siderius en Volmer terug in de wedstrijd. De Belgen houden nog even vast, maar het is weer Lisanne de Jonge die Oranje aan de leiding brengt, en Lisa Schoen vergroot de voorsprong zelfs naar 49-52 aan het eind van het derde kwart.

In de laatste periode start Oranje goed, met een steal en score van Jacobine Klerkx, waarna het hard gaat. Oranje loopt ondanks een makkelijk ontvangen technische fout uit naar 51-59 en zelfs 51-61 op minder dan vijf minuten van het einde van de wedstrijd. Beide ploegen zijn dan terug in een man-to-man verdediging, en de Oranjemeiden doen het daarin, ondersteund door de senioren die zijn komen kijken beter dan hun tegenstanders. Hoewel de Belgen nog behoorlijk wat rebounds pakken onder Oranje bord komt de zege niet meer in gevaar.

Scores Oranje: Jacobine Klerkx 13, Lisanne de Jonge 11, Janiek van Veen 8, Isabella Slim 7, Lisa Schoen 7, Britt Zappeij 7,, Janine Guijt 6.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.