CP3 by Basketball Totaal

Oranje VU18 opent met lekkere zege!

vrouwen u18De Orange Angels VU18 zijn het EK in Slovenië begonnen op de vooraf gewenste manier. Estland werd met ruime cijfers verslagen: 66-37. De eerste helft was het nog een wedstrijd (30-18), maar in het derde kwart (22-7) werd stevig afstand genomen. Asa Kantebeen (14 punten) en Janis Ndiba Boonstra (13 pnt, 12 rebounds) waren bij de Angels de twee dames in de dubbele cijfers.

“De sfeer is natuurlijk goed als je zo kan beginnen”, zei bondscoach Bart Sengers. “Het is ook mooi als je iedereen kan laten meedoen. Maar er zijn genoeg verbeterpunten.” Zoals de start. Sengers: “Ik weet niet wat het was, misschien wel de zenuwen. Maar het liep niet zo lekker in het begin.” Wel gingen de Angels vanaf de start aan de leiding. Halverwege was er een 30-18 voorsprong. “We hadden iets meer ballen af moeten maken, dan sta je bij de rust 22 punten voor, in plaats van 12”, zei Sengers. “Aan de andere kant maken zij maar 18 punten, dus verdedigend zat het goed in elkaar.”

De eerste overwinning is een feit. (Foto FIBA)

In het derde kwart raasde Oranje vervolgens over de Esten heen. Sengers: “We begonnen erg scherp en maken daar de wedstrijd af. Dan is er nog een fase dat we wat slordiger werden. We stonden in een zoneverdediging en gaven dan toch wat aanvallende rebounds weg bijvoorbeeld. Maar de wedstrijd was toen natuurlijk al gespeeld. Ik kon wat speelsters rust geven en anderen de kans geven.”

VU18 speelt morgen (31 juli) om 20.45 uur tegen Kroatië. Ook dat team won hun openingswedstrijd (78-66 tegen Tsjechië ). “De uitvoering in de verdedigende afspraken kan nog wat scherper”, zei Sengers. “We hebben de wedstrijd al teruggekeken met de meiden en er zijn genoeg punten die scherper en beter moeten. We krijgen nu twee tegenstanders van een heel andere aard, dus dat zal ook wel moeten.”

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.