CP3 by Basketball Totaal

Oranje vU16 start met toernooizege!

141219_NTVU16Bourges_01De eerste wedstrijd van het toernooi in Bourges is door de Orange Angels U16 meteen omgezet in winst (80-43). Tegenstander Polen werd in een langzaam loskomende wedstrijd eenvoudig aan de zegekar gebonden.

 

Het eerste kwart zijn beide ploegen zoekende en de scores zijn spaarzaam, al is de allereerste aanval wel meteen een score voor Rosalie. De Angels storten zich met veel inzet op losse ballen en na de wat trage start (7-6 na 4 minuten) weten de Orange Angels zich daarvan los te maken. De scores vliegen de Polen om de oren, met name omdat de bal niet in ploeg gehouden kan worden en er zo makkelijke scores gemaakt worden door de Angels. Het kwart eindigt dan ook in 20-9.

In kwart twee blijft de gretigheid op de vloer, en Lindsay mag twee vrije worpen nemen door een goede drive welke foutief wordt afgestopt. Daarna dient er zich meteen een probleem aan doordat zowel Katoo als Zoë inmiddels twee fouten hebben. Met Lynn geblesseerd op de bank is Julia de eerste gegadigde om op de centerplek naast Noëlle mee te gaan draaien. De Polen scoren ondertussen niet of nauwelijks, maar na opnieuw een turnover in een overtalsituatie trekt coach Volmer aan de time-out handrem. Dat lijkt nieuwe energie op te leveren en zo komen er twee scores van Kiki op het scorebord bij. Halverwege kwart twee is het dan 13-31. Een goed uitgevoerde offense zet Robyn volledig vrij onder het bord voor een and one en dit keer is het de beurt aan Polen om een time-out in te vluchten. De voorsprong biedt de kans om een press te gaan spelen, en ook dat pakt goed uit waardoor er gerust gaat worden met een stand van 45-18.

Een probleem dat zich echter door de wedstrijd heen manifesteerde is de het rebounden. Polen pakt in de hele wedstrijd maar liefst 16 aanvallende rebounds. Het ‘goede nieuws’ is echter dat ze daar slechts 6 punten uit pakken.

In kwart drie werpt Rosalie zich op als schutter en schiet 2 uit 2 van achter de driepuntslijn. Ondertussen verzuimen de centers nog om elkaar te vinden, dus daar kan nog wat gewonnen worden. Het scorebord verandert inmiddels in de welbekende kerstboom doordat er en masse niet correct wordt verdedigd. Desalniettemin komt er een kwartscore van 25-9 op het bord, voor een tussenstand na drie kwarten van 68-32.

Daardoor lijkt het 4e kwart slechts een formaliteit, en de score laat dat dan ook zien. Polen tekent voor 11 punten en de Orange Angels voor 12 stuks en daarmee nog net voor 4 gewonnen kwarten. Een goede start dus voor het U16 team, met een stevige waarschuwing richting de twee volgende wedstrijden. 16 offensive rebounds tegen zal tegen de fysiek sterke ploegen van Noord en Zuid-Frankrijk niet goed genoeg zijn, en dus zal daar de nodige aandacht zitten op de trainingen in Bourges de komende dagen.

Rosalie Aandewiel – 15 punten

Robyn Bouwer -12 punten

Noortje Driessen – 10 punten

Bekijk de volledige statistieken.
Bron: NBB

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.