CP3 by Basketball Totaal

Oranje verliest op Cyprus: ALLEMAAL NAAR LEIDEN!!

Oranje is er op Cyprus nog niet in geslaagd om een ticket te pakken voor Eurobasket 2015. Tegen Israel werd er na een dramatisch eerste kwart verloren met 83-60 waardoor woensdag in Leiden het voor zowel Oranje als tegenstander Montenegro do-or-die is.

Oranje fabriceerde een desastreus eerste kwart tegen de sterke Israeli’s. Na 2-2 door Mohammed Kherazzi liepen de Israelisch weg naar 12-3. Worthy de Jong liet twee vrije worpen aantekenen voor 12-5 en in de laatste vier minuten van het kwart bleef Oranje verder steken op die vijf punten. Turnovers deden Oranje veel kwaad, en de ‘thuisploeg’ met Casspi als aanjager liep uit naar 26-5. Deze dramatische start kwam Oranje niet meer te boven.

En aan het begin van het tweede kwart liep Israel zelfs weg naar 31-5 voordat Oranje via Nick Oudendag iets terugdeed. Oudendag, in de voorgaande wedstrijden toch één van de sterkhouders van Oranje, had zijn dag niet en was bij vlagen ongelukkig, maar deed wel zijn werk onder de ring. Leon Williams met een threepointplay bracht de dolende ploeg even op gang. Het was maar even, want Israel herpakte zich snel en liep zelfs uit naar een alles zeggende 48-18 kort nadat de Oranje bank een technische fout had gescoord en Worthy de Jong twee vrije worpen liet liggen na een fout van de uitblinkende Casspi. De laatste vijf punten van de eerste helft waren toch voor Oranje en de alleyoop van Williams op de Jong op slag van rust liet zien dat Oranje nog altijd het hoofd recht op de romp had staan.

Back to back drietjes van Arvin Slagter deden de Oranje motor ineens aanslaan na rust, en toen ook de Jong een regenboog losliet was het ineens 52-39 op iets meer dan vier minuten van het eind van het derde kwart. Oranje had weer de overhand onder de borden, en kreeg daarmee extra schoten die er voor rust zo jammerlijk aan hadden ontbroken. Toen de Jong een driepunter van de Israelische schutter Mekel blokte en er vandoor ging voor een break leek zelfs de wedstrijd volledig open te komen liggen, maar de bal had andere plannen en stuiterde over de achterlijn. Mekel schoot daarna een vrije worp raak na een fout van Kherazzi en toen Casspi ook maar weer eens doorkwam was het weer 55-39. Oranje kreeg nog wel kansen om nog beter in de wedstrijd t ekomen, maar aan het eind van de periode stonden er gewoon weer twintig punten verschil op het bord: 62-42.

In het slotkwart veranderde er weinig meer aan de verhoudingen. Oranje zag Dexter Hope goede dingen doen, en ook Ralf de Pagter toonde zich van zijn beste kans, maar de Israeliers bleven voor punten zorgen en brachten de 83-60 overwinning uiteindelijk makkelijk over de streep.

Cijfers Oranje:
Slagter 6 punten, Williams 7 punten 3 rebounds 4 assists; de Jong 15 punten 5 rebounds; van SAuers 11 minuten 3 rebounds; Hope 9 pnt; Kherazzi 4 punten 5 rebounds; De Pagter 8 punten; Bleeker 21 minuten 6 rebounds; Oudendag 11 punten 9 rebounds; Schaftenaar 1 rebound in 5 minuten.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.