CP3 by Basketball Totaal

Oranje U20 verliest van Oekraïne

Orange Angels is de tweede ronde van het EK in de A-divisie in Italië maandagmiddag begonnen met een nederlaag tegen Oekraïne. Bij rust leidde Nederland nog met 29-32, om na een pover derde kwart (18-6) uiteindelijk met 59-50 te verliezen.

Beide teams scoorden tegen een laag percentage (33 procent voor Oekraïne, 30 procent voor Oranje).  Karin Guijt was met 13 punten topscorer, maar ook zij kwam maar tot 4 uit 15 van het veld. Kourtney Treffers was weer goed voor een double-double met 12 punten en 11 rebounds. Opnieuw leed Nederland veel balverlies, 23 in totaal.

Na ruim twee minuten zonder score in het derde kwart mocht Oekraïne bij 35-35 in veertig seconden tijd zes vrije worpen nemen. Die gingen er alles zes in en maakten deel uit van een 10-0 run en zorgde voor een enorme mentale boost voor de Oekraïnse ploeg.

“Er ging veel mis”, blikt coach Joyce Siderius-Bolman terug. “We hadden 23 turnovers en heel vaak bij balinnames. Gooiden we de bal zo in de handen van de tegenstander, echt suf balverlies. Als de pressbreaker werkte en we er doorheem kwamen, durfden we de basket niet aan te vallen en werd de overtalsituatie niet gebruikt. Dan het schot, dertig procent, veel te laag. Ook Janine en Kourtney zaten niet in de wedstrijd en dan hadden we ook geen back-up scorers. Na de rust kwamen we slecht uit de kleedkamer en plaatsen zij vanaf de vrije worplijn. En wij bleven de bal maar weggooien en missen. Nu moet het maar gebeuren tegen Slowakije en Servië, daar moeten we minimaal een van winnen om kans te houden op de kwartfinales. Nu moeten we.”

De volgende tegenstander in groep F is dinsdagavond om 18.30 uur Slowakije.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.